fredag 9 september 2016

Medan kallsvetten torkar

För ett tag sedan ringde det i jobbtelefonen och i displayen visades en kollegas nummer, och eftersom jag bara ett par minuter tidigare pratat med sagda kollega så trodde jag att det var någon han glömt, så jag tjoade HALLÅÅÅÅÅÅIGENJA lite uppsluppet och var beredd att spinna vidare på det vi precis pratat om, men fick då ett rätt stramt: Ja god dag, mitt namn var Carl Svinhufvud och jag ringer från konsultfirman si och så i örat. Okej, han hette kanske inte Carl Svinhufvud, men något i den stilen. Poängen var i alla fall att man kanske förväntas svara med företagets och sitt eget namn istället för att låta som att man var på upploppet av ett raveparty.

Fick rädda situationen så gott jag kunde och sedan bestämde vi att vi skulle träffas, jag och Carl Svinhufvud, för att gå igenom en del saker. Han mailade och bekräftade det datum vi bokat, och jag vidarebefordrade precis detta mail till en kollega med texten SNÄÄÄÄÄLLA, kan du inte vara med på detta möte? Det räcker om du är en kuliss och kanske slänger in en intelligent fråga om det skulle bli pinsamt tyst eller finsk stämning. Mvh socialt inkompetent.

Skickade alltså iväg mailet och i samma sekund fick jag för mig: MEN GUD, TÄNK OM JAG TRYCKTE PÅ SVARA ISTÄLLET FÖR VIDAREBEFORDRA, SÅ ATT OVANSTÅENDE HAMNADE HOS CARL SVINHUFVUD, EN FRÄMMANDE PERSON SOM JAG EVENTUELLT KOMMER ATT VARA TVUNGEN ATT NÄTVERKA MED I FRAMTIDEN? Paniken och blodtrycksstegringen där, innan jag hunnit klicka till "Skickat" var ju inte nådig. Men som tur var hade jag verkligen tryckt på "Vidarebefordra" och inte "Svara". Min relation till Carl Svinhufvud var, inte fläckfri med tanke på inledningen, men åtminstone inte helt uppfuckad.

Det där med att ha en såkallad karriär har ju sina sidor. Sånt här hände fan i mig aldrig förr. När man hade ett helt okvalificerat jobb, och alla som försökte nå en för det mesta blev bortkopplade i växeln för att dom som bestämde tyckte att personalen inte har betalt för att prata i telefon.

Det var kanske inte bättre förr, men man kunde åtminstone få odla sina asociala skills utan att det märktes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar