fredag 3 juli 2015

Triumvirat, ett skojigt ord som betyder "tre män" och som ursprungligen bestod av Caesar, Crassus och Pompejus den store och som får duga som rubrik idag när jag lider lite av idétorka

Till och med jag, som inte är något större fan av högsommarvärme utan mest tycker det är jobbigt när temperaturen kryper över 25 grader, jublar nu över sol och blå himmel. Från min plats i skuggan visserligen, men ändå. Där ser man vad en blöt och kall försommar kan göra med en.

I morgon är det loppis i Brösarp och vi funderar på att åka dit. Det lär bli en skräckupplevelse. Stekande sol och ingen skugga, som sig bör på en idrottsplats, massor av folk, trängsel, och så lär vi väl åka hem med varsin kasse böcker som vi inte har plats med. Körde ändå sex-sju rejäla ICA-kassar med utrensad litteratur till Erikshjälpen för ett tag sen, men det märks då inte i hyllorna hemma. Där är alltid knökfullt, och mardrömmen är när man som jag köper sex böcker av Georte R.R. Martin på ett bräde och redan har rätt fullt av författare på M, vilket resulterar i tidskrävande litterära rockader som även genererar en hel del host- och nysattacker orsakade av damm som vilar stilla i dessa hyllor och inte gör en fluga förnär. Tills någon kommer och ska flytta om då.

Dock, den som äger en trädgård och en boksamling saknar intet, som han sa, Marcus Tullius Cicero, redan på sin tid (år 106-43 f Kr). Han visste väl vad han talade om, även om han, efter sin död, sägs ha fått sin tunga utryckt av och genomborrad av en hårnål tillhörande Marcus Antonius (en släkting till Julius Caesar) hustru Fulvia, för att markera att hon inte direkt var överförtjust i honom och hans snack, kan man ju tänka. Innan dess blev han, Cicero, halshuggen och fick sitt huvud uppspikat i talarstolen på Forum Romanum, vilket också det indikerar att han var lite...oförsiktig med sina uttalanden kanske. Det är ju rena Game of Thrones, så man får kanske ligga lite lågt med citaten ändå. Man vet aldrig, ett tu tre dyker det upp någon djävla förortshillbilly som tycker att böcker och gräsmattor är till för borgarsvin och börjar skjuta vilt. Inte så sannolikt att den illitterata personen har läst just den här bloggen dårå i och för sig.


Det ser inte ut som att jag kommer att grädda några våfflor i helgen i alla fall. "I början av juli" är ju visserligen ett lite svävande begrepp så jag tänker mig att Tretti Punkt Djävla Se får nästa vecka med på sig innan jag...exploderar? Den som lever får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar