måndag 27 juli 2015

Mest om vädret faktiskt, det enda som man inte kan göra något åt

Nämen den här sommaren alltså, den är inte mycket att skryta med vädermässigt. Idag blåste det visserligen inte lika överdjävligt som igår, men då var det å andra sidan bara tolv grader varmt när jag vaknade. TOLV GRADER, det kunde lika gärna ha varit i februari eller så. Fick skruda mig i såväl strumpor, långbyxor och fleecejacka innan jag skred ut på taxpromenad. Sedan började det dessutom regna. Kom hem och fick skala av mig allting och hänga på tork samt tända i kaminen. I JULI. Ja, jag säger då det. För ett år sedan höll man på att dö av värmeslag och i år riskerar man frostskador, nästan.

Jaja, vädret kan man ju inte göra ett piss åt så det är ju bara att gilla läget. Imorgon åker jag en vända till kungliga huvudstaden. Hade ju hoppats på att få sitta på uteserveringar och tjuvlyssna på överspänt hipstersnack, men vädret ser inte ut att bli mycket bättre där. Jag kan stå ut med regn, men att bli snuvad på mina hipsterupplevelser har jag lite svårt att förlika mig med. "Jag trodde du hatade såna människor" sa Magnus när jag berättade om mina semesterplaner för ett tag sen, och det gör jag ju. Men de har ju ett präktigt underhållningsvärde också, och man kan inte leva på att dra skrönor om campingfenomenet SAMUEL i all evighet, det måste till lite nytt också.

Stockholm är ju tacksamt på det viset. Jag vet att det finns många stockholmare som är som folk är mest, men det finns ju också många som INTE är det. Som när Jenny och jag stod på T-centralen och skulle köpa en sån här biljettremsa (som fanns för några år sen) och det var jättemycket folk och mitt i alltihop stod  det en välklädd och överspänd typ som var LB (förkortning för LIDE BISSI, som det heter här i Skåne när man tycker att man är så djävla viktig att man inte ens kan ta en kopp kaffe utan att trippelkolla sin kalender, och som dessutom måste upplysa alla och envar hur djävla mycket viktigare den här personens tid är jämfört med alla andra, vanliga dödligas) och orerade högt och ljudligt över hur lång kö det var och "det verkar som att det är mycket turister här" och "tror folk att det här är det enda stället där man kan köpa biljetter på eller?" i en kränkt ton som osade storstadsadrenalin och inställda möten på Rosenbad, minst. Fastän han gissningsvis inte hade något viktigare för sig än att åka hem till sin tvåa i Bagarmossen och titta på ett avsnitt av Böda Camping. Vi har skrattat åt det i flera år vid det här laget, så lättroade är vi lantisar nämligen.

Så jag hoppas att hipsters tål regn. Och är det inte PRIDE den här veckan också? Det här kan ju faktiskt bli riktigt spännande. STAY TUNED, som det heter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar