söndag 12 juli 2015

Do you believe in miracles?

Helg och en vecka kvar att jobba. En vecka går fort...väl? Just nu känns det som en evighet, men det är ju bara att bita ihop och sträva vidare.  Sen JEFLAR väntar fyra veckors semester.

Det är marknad här i byn den här helgen. Tog en sväng förbi där igår morse för att se den gryende kommersen, och chockade mig själv med att även ta mig dit en ny sväng framåt kvällen, den här gången med plånboken i näven och siktet inställt på det som här i Skåne heter "gräddbullar" och vad det heter i resten av Sverige vet jag inte. "Cocosbollar" är väl det närmaste man kommer, men jag gillar inte kokos så jag köper såna utan, och vad blir kvar då? Bollar? Bullar? Jaja, skitsamma, gott är det i alla fall och det fick väl vara värt att gå och knuffas bland mer eller mindre korpulenta personer i foppatofflor och fräna t-shirts med texten "100 % SKÅNING" och liknande imbecilla utstyrslar som vaggade fram mellan stånden med sina tvivelaktiga fyndvaror i sladdriga plastpåsar. Fattar inte riktigt grejen med marknader, det fanns helt seriöst inte en enda pinal som jag skulle velat ha om jag så hade fått den till skänks. Ja, förutom de där gräddbullarna då. Men annars fattar jag liksom inte vitsen med att gå och trängas för att köpa samma billiga krafs som återfinns på marknad efter marknad, men så är jag väl också den enda person som är bosatt i region Skånes upptagningsområde som aldrig har satt sin fot på Kiviks marknad. Och så ska det förbli, tänker jag mig.

På hemvägen slank jag inom Konsum för att köpa diskmedel och såg då en kille som jobbar på pizzerian, iförd en t-shirt med texten "Sexuellt utsvulten - HJÄLP MIG". Vad kan oddsen vara för att han har varit på marknaden och "förnyat sin garderob" tro?

Annars visade sommaren 2015, detta bångstyriga barn som hittills antingen har gjort precis tvärtom mot vad man har förväntat sig, eller också överdrivit så in i bomben, sig från sin bästa sida igår. Sol, blå himmel, lätt bris och strax över 20 grader. Som gjort för en dag utomhus alltså, så efter taxpromenaden och marknadsbesöket landade jag vid först på en filt på gräsmattan och sedan vid grillen med en deckare och ett glas vitt som sig bör.  Mer sånt om ni frågar mig.
 
Getingarna i luftvärmepumpens motordel ger inte upp trots att de fått halva boet avkapat av en fläkt. De kämpar tappert på med renoveringen, men eftersom den här motorn är placerad precis bredvid vår ena uteplats känns det som att något måste göras. Jag är dock något av en mes när det kommer till att ge sig i närstrid med getingar, men min man säger att han ska suga upp dom i en cyklondammsugare och dör de inte av det så ska han "hjälpa till" med Radar. Den som "lever" får helt enkelt se hur det här slutar. Annars är det ju bara att vänta ut dom till 2016 för då lär ju boet i alla fall stå tomt och övergivet eftersom getingar bara bor i samma bo ett år i taget. Ombytliga typer det där, men tur för oss mesiga.

Och tro det eller ej, JAG HAR FÅTT ETT SMS FRÅN TRETTI PUNKT SE. Att jag har ett paket att hämta ut. Kanske är det Mitt Förnämliga Våffeljärn (känns osannolikt), eller kanske har de försökt pracka på mig något annat skit (känns mer sannolikt) eller så är det...en bomb? Mohaa, vilken cliffhanger.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar