onsdag 4 februari 2015

Ur led är tiden!

Februari började med att min klocka gick sönder. Den köpte jag för typ 149 kronor för sisådär en åtta-nio år sen och den har hängt med i ur och skur sedan dess, men säg den lycka som varar för evigt. Igår morse stannade klockan på halv nio och där blev den stående, trots fjäsk med batteribyte och en och annan uppmuntrande dunk i urverket. Antar att de där 149 kronorna nu hade tagit ut sin rätt när det kommer till kvalitet och livstid för en klocka.

Jag vill gärna ha en klocka, även om man numera alltid har klockor omkring sig i form av mobiltelefoner och datorer och grejer. Men ett armbandsur är ett armbandsur. Eftersom jag de senaste dagarna av olika skäl har fyllt min kvot av att vara i städer för lång tid framöver bestämde jag mig för att lite snabbt beställa något på nätet. Har en del krav, men inte jättehöga:

1. Analog. Digitalt i all ära, men jag vill ha visare och siffror att titta på.
2. Siffror ja. Vill ha siffror, inte några menlösa streck eller en urtavla full av ingenting. Och så vill jag ha ALLA siffrorna och inte bara 12, 3, 6, 9 markerade. Känns liksom diskriminerande mot 1, 2, 4, 5, 7, 8, 10 och 11, som om de tidpunkterna inte var värda att lägga på minnet.
3. Vattentät.
4. Armband av läder, ej av plast eller silikon eller metall eller något annat. Ja, jag vet såklart att man kan byta, men jag vill väl inte betala för ett armband som ingår och sedan vara tvungen att köpa ett till? (snål)
5. Får inte kosta mer än några hundralappar. Skulle aldrig FÅ FÖR MIG att lägga ut tusentals kronor på en klocka bara för att det skulle stå Rolex eller Cartier på den, då hade jag skämts ihjäl (inför mig själv).
6. Så enkel design som möjligt, tack. En klassisk klock-klocka helt enkelt, inte med tusen fräsiga detaljer eller en massa blingbling i "crazy färg".

Ja, det var väl inte skyhöga krav precis (fast ändå rätt många?) och det verkade vara lögn i helvete. Fick googla som en tok bland en massa tokroliga eller asdyra modeller och sålla bort typ ALLT. Tydligen är det helt ute att bara vilja  ha ett armbandsur bara för att veta hur mycket klockan är, nuförtiden är det en ASSESÅAAAAR och ser ut och kostar därefter.

Trägen vinner dock. Hittade till slut en astråkig klocka för en rimlig peng, men vilken tid det tog. Så att säga,  höhöhö. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar