söndag 15 februari 2015

Biggest looser, jag menar LOSER (tack Annika)

Glor på någon repris av "Biggest Looser Loser" där deltagarna utsätts för en "frestelsetävling" där de skulle lyfta på lådor där det låg olika grejer under, det kunde vara ett wienerbröd eller en frukt och, det som alla letade efter, immunitet mot utröstning för hela laget. Man fick välja att avstå att äta, men då fick de andra i laget äta desto mer och vad som än fanns i lådan man valde var man tvungen att äta det. I det ena laget ville alla utom en avstå från ätandet, så en stackars människa fick stå där och svulla i sig "för laget", medan det andra laget var lite mer taktiska och spred ut kalorierna på alla deltagarna och när den där lappen med immunitet äntligen hittades hade vardera laget satt i sig ungefär en normal persons kaloriförbrukning, ena fördelat på x antal personer och det andra hos en person. De är väl i och för sig vana att sätta i sig betydligt mer kan man väl tänka. Men ändå, konstigt upplägg att tävla i att äta när det är ett program som handlar om att lägga om stil och gå ner i vikt?

3 kommentarer:

  1. Det smärtar mig (kanske inte jättemycket :) att papeka ett stavfel. Biggest loser med bara ett o. För övrigt är väl grejen att de ska lära sig om kalorier och vilken inverkan de har. Att glufsa i sig gör ju att de riskerar att aka hem.

    Annika

    SvaraRadera
  2. Attans att det ska vara så svårt att hålla reda på lose och loose :(

    SvaraRadera
  3. Ok att lära sig att hantera frestelser, men jag reagerade mest på upplägget att "du MÅSTE äta det som finns i lådan oavsett vad det är". Känns ju mest som en konstruerad situation gjord för att det ska bli "bra tv".

    SvaraRadera