måndag 9 februari 2015

Plus och minus, minus och plus

FAN. Hinner inte blogga. Eller jo, uppenbarligen, det är ju inte så att jag har hyrt in en spökskrivare som bloggar åt mig medan jag sysslar med annat. Men det är mycket nu. FAN. Jag tycker det är "mycket" ganska ofta, oftare än vad som känns okej. Om ingen hade tvingat mig att göra saker så tror jag att jag hade varit extremt nöjd med att bara alternera mellan att gå i skogen, laga god mat, sitta i en fåtölj framför kaminen och läsa böcker och kolla på tv-serier och spela Ruzzle och fulsurfa. Ibland tvingar ju dock livet en ut på olika äventyr och ibland, som nu, tar det emot ofantligt mycket. Oftast blir det dock kul, så ibland är det väl bra att man blir piskad ut ur skogen, upp från fåtöljen, bort från spisen, för annars hade ju ens register av upplevelser utöver det varit rätt så magert. Men det här med att det snärjer ihop sig och att allting ska hända exakt samtidigt? Inte jätteokej om ni frågar mig just nu (det var det i och för sig ingen som gjorde, men jag säger det ändå).

Tänkte sammanfatta februari so far i en klassisk plus- och minuslista:

MINUS:
  • En djävla förkylning som ligger i sin linda och kanske kommer att bryta ut, kanske inte. Hatar den där ovissheten och dividerandet om man ska våga träna eller ej, plus att jag känner mig helt vissen och energilös i största allmänhet.
  • Har haft mycket på gång ett tag = andra saker som borde ha gjort har inte blivit av och genererar en oklar känsla av "att ligga back".
  • Bilen är smutsig. Jag vill tvätta den men har lite för mig att man inte ska göra det på vintern för då fryser bromsarna fast? Eller nåt. Var aldrig ett problem när jag hade The Queen of Volvo för det förpliktigar liksom inte att tvätta en bil som med rejäl marginal tillverkades på andra sidan millenniumskiftet, men nu när jag har en rätt så ny bil så känner jag att den borde tas omhand innan den blir helt sönderfrätt av vägsalt och grejer. AAAH. Stressen.  
  • Borde förmodligen även boka någon slags service. Hatar att ha sånt hängande som ett djävla ok över mig. Samma där, aldrig ett problem med gamla bilen eftersom den var med i något slags system på bilverkstan och därför fick man en kallelse och slapp tänka själv. När det kommer till bilar önskar jag att jag aldrig behövde tänka en tanke. Borde ha en privatchaufför, eller varför inte en hel stab med tjänstefolk à la Downton Abbey.
  • Har missat På Spåret flera veckor p g a trötthet (fatta vidden av att vara trött när man inte ens orkar se någonting som börjar kl 20.00) och dessutom fått flera svar spoilade i fikarummet, så nu är det ingen mening med att se programmen. RÖVEN.
PLUS:
  • Nytt armbandsur. Tiden är inte längre ur led.
  • Sol och plusgrader, och det ska vara plusgrader hela veckan, åtminstone på dagarna. Kanske till och med den sista snön mäktar med att försvinna?  
  • Vintergäck och snödroppar i trädgården, krokus är på gång.
  • Igår körde jag hem vid 16.30 och det var fortfarande ljust ute.
  • Februari är faktiskt en kort månad och sedan är det mars = officiell vårmånad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar