onsdag 21 augusti 2013

Två spratt

Ett par gånger har det blivit missförstånd när jag ska rycka in som barnvakt. En gång blev jag sen på grund av omständigheter jag inte själv rådde över, men en annan gång, vilket kändes värre, så trodde jag att tiden som bestämts har varit när jag senast måste vara på plats, men så har det i själva verket varit tiden när Nikky måste vara på plats någon annanstans, ofta "i stan", vilket inkluderar cirka 20 minuters körtid. Då hjälper det ju inte att jag tycker att jag är "ute i god tid" och kommer en kvart för tidigt utan då är jag i själva verket FÖRSENAD. Detta leder förstås till stress och irritation (Nikky) och skuldkänslor och dåligt samvete (jag).

Inför dagens barnvaktsuppdrag har vi gått igenom allt NOGSAMT. Klockan 15.00 ska Nikky vara I STAN. Det innebär att hon måste åka SENAST 14.40 och att jag måste vara i Åhus SENAST 14.30, vilket i sin tur innebär att idag måste jag sluta EXAKT klockan 14.00. Då är jag i Åhus 14.20 och det borde ju funka, eller hur?

Fick lust att skoja lite. Typ skicka ett sms när jag är några hundra meter från Wendels House med ett "ja, då kör jag från stan nu då, dyker upp om 20 minuter eller så". Men jag vågar inte. Vill inte riskera att min dotters blodtryck stiger till ohälsosamma nivåer ens för en kort stund.

Däremot uppskattar jag Tords jobbskoj. Han har bytt ut innehållet i en av Mickes proteinpulverpåsar mot vetemjöl. Micke är periodvis den person som konsumerar mest proteinpulver och energidrycker och "bars" i hela SVERIGE. Så det ska bli spexigt att se hans min när han ska ta sig en stärkande och uppbyggande drink och istället får...tapetklister.

To be continued, som det heter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar