lördag 31 augusti 2013

The sun always shine on tv

I det här hushållet prenumereras det på en tv-tidning. För vi slog till på något erbjudande om ett rätt stort kanalutbud en gång i tiden och då måste man väl skapa någon slags överblick över vad som finns att se, tänkte vi väl. Så tv-tidningen kommer som ett brev på posten varje vecka och ligger på soffbordet hemma, som hos ett pensionärspar med extremt mycket tv-tittartid. Varje vecka slänger jag den gamla i pappersinsamlingen och lägger dit en ny. Ofta är den gamla oläst, åtminstone av mig. Åtminstone just nu, när det har tjockat på sig i kalendern (IGEN? Hur fan bär jag mig egentligen åt?) och det känns som att jag aldrig är hemma.

Ikväll är jag dock hemma! Idag har jag hängt med delar av mitt viltspårgäng, och vi beklagade oss samtliga över hur asmycket vi hade att göra. Flera gånger sa jag att jag bara skulle vilja vara hemma och titta på tv någon dag. Eller kväll, för jag tycker inte om att titta på tv på dagen, det får man bara göra när man är sjuk, enligt mig. Så nu slog jag mig ner i soffan och bläddrade lite i den där jungfruliga tv-tidningen. Såg att det fanns små rutor bredvid varje program. Överst på sidan stod dessutom en uppmaning: GLÖM INTE ATT KRYSSA I DINA FAVORITPROGRAM och så en liten bild med en ikryssad ruta, ifall någon mot förmodan inte skulle förstå innebörden i uppmaningen. Här började tanken svindla för mig. Varför ska man kryssa i sina favoritprogram? Är det någon slags statistik i stil med fågelskådning, typ "idag fick jag sex kryss"? Eller för att lägga en linjal vid t ex 20.00 och se hur många kryss/favoritprogram som krockar? Kan man inte se det ändå, även om man inte kryssar?

Känner att jag eventuellt har mycket kvar att lära när det gäller tv-tittarkulturen. Tur jag har så lite tid över för tv-tittande, för om man har femtioåtta miljoner tv-kanaler så skulle det ju ta timmar att sitta där och kryssa varje dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar