onsdag 21 augusti 2013

Bad excuse

Igår började Hilding skolan. Agilitykurs alltså. Eftersom det var första gången så blev vi ombedda att presentera oss och berätta lite om oss och om det var något med våra hundar som andra behövde känna till. Ordet gick runt, och en käring sa att hon inte ville att andra hundar skulle hälsa på hennes hund, för han "svarade direkt", oklart vad som menades med det. Nu känner inte jag att mina hundar måste hälsa på varenda käft, och speciellt inte när vi håller på och tränar, så det är ju bara bra om andra har samma inställning. Tänkte jag. Sedan när jag höll på och tränade tunnel så dök käringens hund upp som skjuten ur en kanon och kastade sig över Hilding, som med all rätt blev ganska upprörd. Det blev lite turbulens där ett tag, men ordnade upp sig utan att blodvite uppstod och käringen bad om ursäkt och så var det inte mer med det. Eller. Det är ju rätt pinsamt att vara den som uppenbarligen inte har pli på sin hund, men det kan ju hända vem som helst.

Lite senare kom käringen fram till mig och påpekade att hon kände igen mig.
- Jaha, sa jag lite frågande.
- Ja, jag gick en hundkurs tillsammans med din (hon tvekade lite här, eftersom det uppenbarligen är väldigt viktigt att säga rätt civilstånd men bestämde sig slutligen för) sambo i våras, sa hon.
- Jaha, där ser man, sa jag. Fattade fortfarande inte varför hon kände igen MIG då, men världen är ju liten och hundvärlden ännu mindre, så hon har väl sett oss tillsammans någon gång, antog jag.
- Ja, din sambos hund gjorde ju utfall mot min hund på kursen, sa hon anklagande. - Och det var då allting började! Innan dess har han aldrig gjort något mot NÅGON hund. Sen blev han som förbytt efter det!

Som att hennes hund skulle ha gått omkring och varit kränkt i själen över att en annan hund skällt på honom för ett halvår sen, och sedan kände att här har vi minsann en som tillhör samma flock och nu djävlar ska jag ge igen, HÄMNDENS TIMME ÄR SLAGEN. As if, liksom. Det här kan mycket väl ha varit en av de sämsta undanflykterna jag hört i hela mitt liv.

Folk är inte kloka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar