söndag 11 augusti 2013

Ekorren satt inte i hjulet

Nu är semestern fan i mig slut på riktigt. Bara TIMMAR kvar innan det är dags att hoppa in i ekorrhjulet igen. Eller vadå "ekorrhjul", det är väl hamstrar som springer i hjul, är det någon som någonsin sett en ekorre i bur överhuvudtaget? Det var kanske förr i tiden när man även hade små apor som husdjur, tänk Herr Nilsson. Jag såg förresten en ekorre igår när jag låg på gräsmattan och läste deckare. Då var det något som tjippade (eller hur man nu ska beskriva ekorrsnacket) högt ovanför mitt huvud, jag spanade upp mot tallarnas mäktiga kronor och där satt den. Ekorren. Fri som fågeln (eller ekorren), fjärran från några himla hjul. Sedan kom i och för sig Remus, tax med rätt att döda, och jagade bort den. Eller vad man nu ska kalla det, ekorren satt ju minst 10 meter upp i luften och hundar kan ju som bekant inte klättra i träd. Fast det visste kanske inte ekorren, eller så kände den sig bara djävligt ovälkommen, för den stack i alla fall. Hoppade spänstigt till en annan tallegren, stötte mig veterligen inte till sitt lilla ben, och så var den försvunnen. Fast den kommer kanske tillbaka. Vet inte hur revirbundna ekorrar är, men redan i vintras hade vi regelbundna besök:


Minns ni snön? Det är knappt man gör det längre när man inte en enda gång under 4 veckor har haft på sig strumpor, knappt heller skor och väldigt sällan långbyxor. Nu har jag förvisso pustat och stånkat och gnällt över värmen, men det betyder alltså inte att jag vill ha besök av Kung Bore i rappet. Är en höst- och vårmänniska.

Nu är det snart dags för dagens sista penicillintablett. Önskar att hela kuren vore avslutad redan, för det är ett sånt djävla pyssel. Tre tabletter per dag ska fördelas jämnt över dygnets vakna timmar, minst en timme innan eller två timmar efter måltid. Det krävs ju för fan nästan ett dataprogram för att få ihop detta. Åtminstone nu under semestern när man mer äter när man råkar bli hungrig och inte har så mycket fasta mattider att rätta sig efter. Från och med imorgon blir det förstås andra bullar. Kanske borrelian mår bra av några varv i ekorrhjulet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar