måndag 7 september 2009

Filmkrönikan, eller kanske inte

Vi såg en helt sjukt dålig film i helgen, nämligen The Ruins från 2008. Jag tänker nu blogga om hela den skitkassa handlingen, så detta är med andra ord en

((( SPOILER-VARNING )))

Ja, men det var fyra amerikanska ungdomar på semester (hur många filmer börjar inte så?) i Mexico. Det var två bimbobrudar som var dödspolare och deras pojkvänner som var förfärligt präktiga och en av dem skulle bli läkare minsann. Och så träffade de en tysk ungdom som också var där på semester. Och han bara: Min bror har hittat ett superokänt mayatempel, ska ni med och kolla på det? Och efter viss tvekan så bestämde sig de fyra för att det var en god idé att avsluta semestern med en dos kultur. Så de fyra amerikanska ungdomarna, tysken och en grek som var lite kompis med tysken for iväg med en buss rakt ut i djungeln, och vid ändhållplatsen där det fanns en liten by (det finns det alltid) så bad de en kille att köra dem till templet. Han vägrade (det gör de alltid) med motiveringen att det var "a bad place". Då fattar ju vem som helst att det är en direkt dålig idé att fortsätta, men hur det nu var så lyckades de muta honom att köra dem dit. De hittade en övergiven jeep, tillhörande tyskens bror, och så småningom även mayatemplet. Medan de stod där och velade lite kom ett gäng indianer till häst. De hade den dåliga smaken att inte kunna någon engelska, så det var ingen som förstod vad de ville. Men de uppträdde rätt så hotfullt och så vips sköt de greken, pang bara, och de andra blev lite hariga så de klättrade upp på mayatemplet, vilket visade sig vara det dummaste de kunde ha gjort.

Ja, däruppe stod tyskens brors tält och så fanns det ett hål rätt ner i templet och en slags vinsch så man kunde fira ner sig, och tysken skulle förstås ner och leta efter sin bror. När de firat ner honom en bit gick repet av så han bara drösade i backen, duns, och bröt både rygg och ben. Så då konstruerade de en bår lite flinkt och skickade ner bimbobrudarna för att "rädda" honom, och de bara hävde över honom på båren så att Gud vet hur många benknotor knäcktes, och så hissades han upp igen och blev lite ompysslad av han som skulle bli läkare. Den ena bimbobruden hade skurit sig i knät, och nästa morgon hade en grön slingerväxt, som för övrigt hela templet var övervuxet med, slingrat sig in i såret, och tyskens brutna ben var i ungefär samma skick. Det var inte roligt för dem, men så fort de gjorde en ansats till att klättra ner från templet så dök de där sura indianerna upp och hotade att döda dom, så de fick allt vackert stanna där de var. Ja, så de for upp och ner i templet ett antal gånger för att leta efter 1. tyskens bror och 2. hans mobiltelefon ("a world-phone" som förväntades ha täckning i djungeln och i templets innandöme, grattis säger jag bara). Ingetdera hittades, och bimbobrudarna hispade upp sig mer och mer och den där växten växte inuti den ena bimbobruden och måste skäras bort under stor blodspillan och tysken blev sämre och han som skulle bli läkare bestämde att det var nog bäst att amputera tyskens ben med hjälp av 1. en kniv 2. någon slags hammare, 3. en flaska tequila. Så detta gjordes på stående fot, och de avhuggna benen forslades raskt bort av de blodtörstiga slingerväxterna och sen dog tysken lik förbannat och bimbobrud nr 1 blev helt galen och inbillade sig att slingerväxterna var överallt inuti henne och började skära sig helt vilt med kniven och när hennes kille skulle hejda henne stack hon kniven i honom så han dog. Och sen dog hon också och kvar var bara bimbobrud nr 2 och han som skulle bli läkare, och de bestämde sig för att försöka lura de där lömska indianerna, så han som skulle bli läkare bar ner bimbobruden, som spelade död, till indianerna och sen gjorde han en kringgående manöver så att allt fokus var på honom så att hon kunde smita iväg efter hjälp, och indianerna sköt honom på fläcken. Och bimbobruden rusade iväg, imponerande kvickt med flipfloppsandaler genom obanad djungel, till tyskens brors jeep och så körde hon som ett jehu med pilar och kulor vinande runt öronen och sen var filmen slut.

Missa gärna den här filmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar