tisdag 7 december 2021

Till stallet istället, v 49 2021, pt1

Alltså vet ni hur sjukt osugen man, jag, var på att ge mig iväg till stallet igår kväll? Hundra procent, skulle jag säga. Det var kallt och även om jag hade varit förutseende nog att ta fram ridkläderna från kallgarderoben där de förvaras när jag inte är i stallet några timmar innan jag skulle åka så tog det ändå emot att ge sig ut i kompakt mörker, kyla, snö och minusgrader, speciellt som jag hade sovit som en kratta natten till måndagen, oklart varför men så var det, och inte önskade något högre än att få krypa ner i sängen och tillbringa kvällen där istället för i ett kallt ridhus. Gick till och med och kände efter, hade jag ändå inte lite, lite ont i halsen? (Nej.)

Kom i alla fall iväg till slut och det blev ett bra ridpass. Köttbullen var pigg, det var sån där hög kall luft och hon hade inte gått någon lektion tidigare på dagen. Vi red en rolig evighetsbana som var så här: Bakdelsvändning i ett hörn, sedan trav över bommar på en kvartslinje, sedan skänkelvikning åt först höger och sedan vänster, sedan trav över nya bommar, övergång till skritt, bakdelsvändning i nästa hörn, sedan skänkelvikning i slalom mellan koner på medellinjen, sedan galoppfattning vid C, galopp till någonstans mellan X och B där det skulle vara halt, sedan ny galoppfattning från halt och vända upp och hoppa ett litet kryss på nästa kvartslinje, och sedan började allting om från början igen. Älskar evighetsbanor och Köttbullen var riktigt fin och jobbade på bra. Ja, inte i skänkelvikning för höger skänkel förstås, men det blev å andra sidan inte heller något världskrig. Får väl kanske vara nöjd med den biten.

Vi fick också träffa ridlärare I, som ska bli vår ridlärare från och med nästa termin. Det kan väl bli bra? Eller man får ju åtminstone hoppas det. Med facit i hand är det ju sällan man har känt att man har bytt ner sig när man bytt instruktör. Det har såklart aldrig blivit likadant, men det blir oftast bra på ett annat sätt istället så det får vi väl hoppas att det blir den här gången också. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar