måndag 13 december 2021

Bra och dåligt inför kvällens match

Ikväll blir det spännande i handbollen, synd att jag rider och inte kan se mer än första halvlek. Har dålig koll på Rumänien men de verkar ha en solid historia av idel segertåg, men kanske mer förr i tiden än nu kan man ju hoppas åtminstone. Förra gången Sverige mötte Rumänien var under förra VM och då vann Sverige med 34-22 (ja, jag kollade upp detta, det är inte så att jag går runt med den här typen av information i huvudet), så...ja, så får det gärna sluta ikväll också. Har kollat på resultaten för de tidigare matcherna, men det är ju svårt att säga något om man vinner med till exempel 43-20 mot Puerto Rico. Men uddamålsförlust mot Nederländerna? Då är man inte jättedålig på handboll. 

Inte ens OM Sverige vinner är "vi" 100 % klara för kvartsfinal, trots att "vi" faktiskt inte förlorat en enda match! För att kunna räkna ut detta måste man i det närmaste vara en datamaskin (sorry för 80-talsuttryck) och det är jag inte utan har tagit hjälp av den förnämliga handbollsappen GAMEDAY, för lyssna vad snurrigt detta är: 

  • Om Norge ELLER Nederländerna vinner i matchen mellan Norge och Nederländerna, då går Sverige vidare oavsett vem av Norge eller Nederländerna som vinner. Så vad som helst utom oavgjort är bra här. 
  • Om det blir oavgjort mellan Norge och Nederländerna så går Sverige vidare om det blir max 30-30. Så om det blir en jämn match, och det tror jag det blir, så hoppas jag att försvar och målvakter gör sitt jobb i båda lagen så det blir målsnålt. 
  • Om det blir 32 eller fler mål vid oavgjort åker Sverige ut. Så målsnålt är ledordet i kvällens matcher. 
  • Om det blir exakt 31-31 så måste Sverige totalt sett ha större målskillnad än Norge, just i detta nu skiljer det bara två mål och det är ju ingenting i handboll. Så 31-31 vill vi inte ha. 
Allt detta gäller alltså under förutsättning att Sverige slår Rumänien, blir det oavgjort så finns det en teoretisk chans att gå vidare men det var så krångligt och invecklat att jag inte orkar redogöra för det. Vid förlust så är man ju såklart ute. Så det är nervöst värre! Har jag tur så hinner jag kanske hem från ridningen för att se slutet av matchen mellan Norge och Nederländerna, OM Sverige vinner mot Rumänien såklart. Annars ger jag sannolikt fan i att titta, hehehe. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar