fredag 17 december 2021

Sista jobbdagen (?) 2021!

Hela det här jobbåret har gått i ett, det har varit kaotiskt på många plan som fått oss att undra hur vi någonsin tyckt att någonting varit jobbigt förut? Vår produktionsanläggning är gammal, underhållet har av olika skäl varit eftersatt och nu är det pay back time för det. Minns ni den där gamla reklamfilmen för Hästens sängar, när allting i hemmet utom sängen bara rasade? Lite så har det varit här på jobbet, nästan som ett skämt fast det ju är på allvar. Den ena grejen efter den andra har verkligen bara lagt av utan förvarning. Utöver det så har det varit och är fortfarande global brist på många av våra kritiska råvaror så här har man fått trolla med knäna och lite till. Som om det inte räckte med det så är det transportbrist inom hela EU. Plus pandemi dårå. Så OM a. fabriken mot all förmodan fungerar som den ska så är det b. inte alls säkert att det finns några råvaror att producera med, och OM det finns råvaror så är det c. inte säkert att de kan levereras, utan då står de på något transitlager någonstans och gör ingen nytta. Och om både a, b och c mot förmodan har uppfyllts så har man ju kunnat ge sig fan på att folk istället har blivit sjuka och måste vara hemma och invänta resultat från covid-test. 

När vi är i högsäsong säger vi alltid att "det här är tamejFAAN den värsta säsongen någonsin" men man kan lätt konstatera att förr hade vi i-landsproblem jämfört med hur det har varit i år. Det är klart att vi har råkat ut för stillestånd på grund av maskinhaveri, men då har det varit någon enstaka gång, knappt ens varje säsong, inte att produktionen har stått stilla i princip varje vecka och att man legat back exakt redan från start och aldrig kommit ikapp trots att fabriken varit i drift 24/7. Någon gång har det såklart också varit brist på råvaror, men då har det varit någon leverans här och där per säsong, inte ett ständigt pågående tillstånd. Är ej avundsjuk på de som jobbar med inköp, det kan jag ju lugnt säga. Och någon gång har folk såklart varit sjuka, men förr kunde man ju släpa sig till jobbet ändå och det går ju inte längre. 

Nu är i alla fall detta ödesår 2021 snart ÖVER, jobbmässigt i alla fall. Jobbar (förhoppningsvis) sista dagen idag! Det var åtminstone planen men när jag kom till jobbet så var det (såklart) något fel på nätverket så jag kommer inte åt några filer eller dokument. Det var ju tråkigt, för jag hade tänkt använda de lugna morgontimmarna, innan de vanliga dödliga kollegorna börjar ramla in, till att färdigställa en rapport och skriva klart ett mötesprotokoll. Dessa filer ligger nu i någon slags cyberhimmel och oåtkomliga för mig. Internet fungerar, kaffemaskinen fungerar, jag får väl, eh, städa skrivbordet eller nåt i väntan på att supporten ska vakna. Läste någonstans att det är viktigt att varva ner inför sin ledighet, så jag får väl säga att det är det jag gör. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar