onsdag 29 december 2021

Julen är typ över

Igår hade vi en diskussion om vad som egentligen är "mellandagarna". Jag hävdade/hävdar att det är dagarna från annandag jul till nyårsafton, men min man påstår att det bara är juldagen och annandagen. Vi kom inte fram till något, men eftersom han en gång avslöjat sig själv som mindre vetande när jag sa något om den i veckan stundande långfredagen och han undrade vilken dag det var. 
HUR SOM HELST. Vi hade ett minimalt fir med barn, bonusbarn, barnbarn, exman och ny fru hemma hos min dotter i måndag, där vi åt soppa och pannkakor och spelade julklappsspelet. Jag trodde att det skulle bli som i Bonusfamiljen, men hör och häpna, ingen blev arg. Det var premiär för att lämna Laban "ensam hemma", dvs tillsammans med de andra hundarna så han var ju inte ensam i den bemärkelsen, men utan att någon människa var där och passade. Det gick bra! Kom hem till ett tyst hus, alla hundarna sov som grisar tills de hörde nyckeln i dörren. Skönt. 

Har fortfarande en låsning i bröstryggen/skulderbladet som inte ger med sig riktigt även om det är lite bättre, så för ett par dagar sen så bokade jag en massagetid som idag, trots att det inte var mer än två veckor sen senast. Men man får väl unna sig när det är jul, tänker jag. Har också betalat en saftig bunt räkningar, vilket var mindre kul men nu är det åtminstone gjort. Lätt att glömma när man går och lullar och inte träffar en människoa och knappt vet vad det är för veckodag och inte har några som helst rutiner. Eller det har jag väl, så här kan en dag se ut: Går upp, gör mina artros-rehab-övningar, äter frukost. Promenerar med hundarna i cirka 1½-2 timmar, kommer hem, tar in taxarna och släpper ut Tage i trädgården eftersom han har ett behov av att springa runt i hög hastighet som inte blir tillfredsställt av koppelpromenad oavsett hur lång den är. Torkar 3x4 taxtassar, går ut i trädgården och sköter om höns och vaktlar. Tar in Tage, serverar det för hundarna ack så viktiga TUGGBENET som de får efter varje långpromenad. Tränar mitt andra lilla träningspass för dagen med hjälp av en app, och äter därefter någon form av lunch. Sedan är det slappande och soffhäng för hela slanten tills det blir kväll, då skrapar vi ihop någon form av middag som vi äter framför ett avsnitt av Trailer Park Boys. Tar kanske ett glas vin till det. Sen brukar det vara fri lek, dvs min man går upp och spelar något tv-spel och jag sitter kvar i soffan och kollar på nån serie. Ja, sådär går dagarna och jag klagar inte. 


  

   

2 kommentarer:

  1. Ser så mycket fram mot specialavsnittet. Känn ingen press😉

    SvaraRadera
  2. Haha, långfredagen är ju knepiga. Påminner mig om en som undrade vem som ställde om soluret när det hade regnat...

    Längtar efter uppdateringen av persongalleriet i Jämmerdalen!

    Markattan

    SvaraRadera