torsdag 23 december 2021

Julen är (snart) här

Det blev ändrade planer angående årets julfirande. Ja, under förutsättning att alla är friska, osv, men så är det ju jämt. Har bjudit in barnbarn, barn plus bonusbarn med respektive, men drog gränsen vid exman med ny fru, till sopplunch. Sen ändrade sig dottern och sa att vi kunde vara hos dom ändå, men "ville ändå ha mammas soppa". Så nu ska jag laga lunchen, dottern och hennes sambo står för resten och exmannen och nya frun är också bjudna. Det blir säkert bra. 

Idag har jag gjort julfint hos höns och vaktlar medan Tage och Laban har fått leka med grannens hund i deras trädgård. Grannens hund är en korsning mellan dansk-svensk gårdshund och något annat, kanske chihuahua?, minns inte riktigt men den ser ut som en klen gårdshund. Hon och Tage är bästisar och kan jaga varandra i timmar. Laban hänger på bra i deras tempo, men nu sover han som en gris i soffan. Själv sitter jag och väntar på att min digitala artros-PT ska ringa och göra en avstämning, för nu är det tydligen tre månader sedan jag påbörjade min behandling. Känner mig bättre, om än inte i skick som ny. Men det kommer väl, hoppas jag. Det värsta är egentligen inte smärtan utan att jag är så stel, kan inte längre sitta på knä eller på huk. Men man får kämpa på och huvudsaken är att jag kan göra det jag gillar: promenera med hundarna, rida, påta i trädgården, förhoppningsvis kunna komma igång och jogga lite lätt till våren och sånt. 

Julklapparna är klara, förutom de som ska fixas till julklappsspelet som vi tydligen ska spela, vilket kan sluta hur som helst eftersom familjen består av idel dåliga förlorare och ännu sämre vinnare. Sa "ska vi ge varandra julklappar i år...?" lite på försök till min man för ett tag sen, men då hade han redan köpt till mig (sa han) så då verkade det ju sniket av mig att inte köpa till honom. 

Hann till bibblan och hämta ut Elly Griffiths senaste bok innan de julstängde, så nu väntar jag bara på att min artros-PT ska ringa och sedan är det MYYYYZ. God jul på er hörni.     

3 kommentarer:

  1. God jul! Ser fram emot fortsättningen pa dokusapan nästa ar.

    Annika

    SvaraRadera
  2. Önskar dig en riktigt god jul och skickar med en förhoppning om vila för nya uppdateringar kring Jämmerdalen.

    Markattan

    SvaraRadera