onsdag 29 september 2021

Go with the flow

Förra våren fick jag ju diagnosen knäledsartros, vilket var deppigt då men gick över eftersom det visade sig att det gick att rehab-träna sig till, kanske inte direkt i skick som ny, men ändå i princip smärt- och besvärsfri. Sen dess har jag varit väldigt duktig och tränat på, inte överdådigt mycket, men sett till att jag fått till någon form av fysisk aktivitet varje dag. Ridning, cykel, pilates, promenad eller liknande. Och det har funkat bra och känts bra. 

Sen slutade jag med det och nu känns det inte bra längre. Knäna känns tröga och gör ont. Man behöver ju inte vara medlem av Mensa för att fatta att det sannolikt finns ett samband. Varför slutade jag träna? Tja, jag gjorde ett uppehåll när jag fick borrelia i somras, för då kände jag mig så trött och orkeslös. Fast det gick ju över. Men sen började jag jobba igen efter semestern och sen dess så har jag jobbat röven av mig, och för någon månad sen så kom ju Laban med allt vad det innebär att ha en valp, med ständig passning och noll egentid, så eftersom jag redan hamnat ur fas så var det väldigt lätt att fortsätta vara det. Utöver det så har jag ju faktiskt varit i princip besvärsfri i över ett år, så jag har väl inte känt samma behov av rehab som en piska som viner över min lata rygg.

Tydligen var denna kombination någon form av dödsstöt för min motivation. Sen har jag hela tiden tänkt att jag ska ta tag i det igen, men så passar det aldrig riktigt, utan jag har siktat mot kaklet som är 10 oktober. Därefter blir det lugnare på jobbet, jag har inte så många kurser och Laban har vuxit till sig lite så att man i alla fall kan ta fram en pilatesmatta utan att hemmet förvandlas till ett söndertuggat och nerkissat KAOZ de sekunder det tar att vända ryggen till. Har jag tänkt. Men så har jag ju fått ont i knäna igen. Inte alls så illa som förra våren, men tillräckligt illa för att jag ska känna att det är besvärligt i min vardag. Och det är ju för djävla deppigt. Så igår var det jag som laddade ner appen JOINT ACADEMY igen. Förra gången fick jag ju den av min artros-PT och sedan var det hon som var min artros-PT även i appen. Fattade inte riktigt hur det där gick till, men skit samma. Nu blev jag tildelad en ny PT i appen, och nu kommer han att  kontakta mig för att göra upp en rehabplan. 

GULP. Fast det är ju detta jag vill och behöver. Kanske inte så mycket en PT som en app som ger mig  barska order om vad jag ska göra. För då gör jag det. Mig har dom verkligen lyckats med, hahaha. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar