torsdag 16 september 2021

Sakta men säkert som syndafloden väller den eviga tiden fram

Det är mycket nu. Det är det alltid så här års, men nu mer än någonsin känns det som. Det är inte en lugn stund någonstans utan allting går i ett och fan vad jag längtar efter en tom dag i kalendern. Den kommer att inträffa den 10 oktober, fram till dess är det bara plattan i mattan och in i kaklet på pannben och adrenalin. Sedan lugnar det nog ner sig lite. Hoppas jag.

Helgen som gick var det "nosaktiveringstillfälle", som jag alltid har i mina valp- och allmänlydnadskurser och nu tyckte jag att jag var så himla smart som lade allt på en och samma dag. Det VAR smart, fast med ett rejält inslag av tur med vädret. Var först i en skog med ett gäng valpar och åkte sedan till en annan skog för ett gäng unghundar. För varje hund lade jag först ett spår och sedan gick jag spåret tillsammans med hund och husse och/eller matte. Många steg blev det den dagen. Nästa dag tävlade jag rallylydnad med Tage på förmiddagen och sedan var jag funktionär resten av dagen. Måndag var det jobb och sedan ridning. Tisdagen var det revision på jobbet och det drog ut på tiden så jag åkte direkt från jobbet till brukshundklubben och höll två kurser på raken. Igår var det prova-på-aktivitet som vi har i samband med hundens vecka och då lovade jag i ett svagt ögonblick för längesen att ha "prova på viltspår", så efter jobbet var det bara att ta sina klövar och knata ut i skogen och lägga spår och sedan gå med ett gäng blivande viltspårsnördar. Sånt är ju alltid kul, men himmel vad jag är SLETEN. Veckan bara fortsätter i samma stil. Ikväll är det gemensam hundpromenad och korvgrillning, på lördag är det Hundens Dag och då är det en massa aktiviteter planerade, och på söndag ska jag hålla kurs på förmiddagen och på eftermiddagen måste jag jobba eftersom jag är sorgligt mycket back med både det ena och det andra på grund av omständigheter över vilka jag inte riktigt råder. Skulle behöva jobba mycket mer än vanligt de kommande veckorna för att komma i fas, men har inte riktigt tid med det heller. Tricky. 

Ni undrar kanske hur det går med dramat i Jämmerdalens BK? Det finns MASSOR att berätta där, kan jag lova, men just nu är det så rörigt och invecklat att jag knappt själv hänger med i alla turer. Det kommer att komma en mustig sammanfattning vad det lider. Stay tuned for the spännande fortsättning. 


4 kommentarer:

  1. Jag blir trött av att bara läsa om alla dina aktiviteter! Men kan du ända inte ta dig lite tid för fler valpbilder och berätta hur det gar för den lille?

    Annika

    SvaraRadera
  2. åh, ja, Jämmerdalens BK, mer av det!

    SvaraRadera