onsdag 17 juli 2019

Slår knut på mig själv...

...för att orka fram till semestern. Nä, så farligt är det väl ändå inte, det var mer för att jag ville ha en lämplig rubrik till den bild som jag kommer att lägga upp härunder, som visar en mask som faktiskt bokstavligt talat gör det.

Varför?

Vi hittade den när vi höll på att gräva för voljär # 2, den som Villanelle och hennes fostersyskon ska få bo i. Vår tomt lutar ju som en störtloppsbacke på sina ställen, så vad man än ska bygga så är det inte enkelt om man säger så. Det trista är också att det ligger cirka en miljon tegelstenar som måste flyttas ut innan någon annan kan flytta in. De tegelstenarna tog vi med oss från min mans gamla hus, en del av dom murade vi grunden till växthuset med och de här är över, men GUD FÖRBJUDE att man skulle göra av med något som man skulle kunna använda till något annat. "Det är en resurs", säger min man om allt han vill spara för att det kan vara bra att ha. Oklart när och till vad, men det kan komma en tid när man kan ha nytta av det. Är väl inget fel på resonemanget i sig om man hade bott på en gård med en massa lador och skjul och vindar, men det gör ju (tyvärr) inte vi. Ibland surfar vi runt på Hemnet och klickar lystet på stora hus och avstyckade gårdar, men sen sansar vi oss eftersom vi strängt taget bor extremt bra. På landet, men ändå civiliserat med bussförbindelse, affär och kommunalt vatten och avlopp. Litet hus = billigt att värma upp, det ska man inte heller bortse från. Plus att vi har gjort allt "stort" (= dyrt) som att byta tak, byta panna och gräva nytt avlopp på detta hus. OCH SKULLE VI FLYTTA FRÅN HÖNSHUSET VI HAR BYGGT, sa jag uppbragt när jag tyckte att min man drog iväg lite för långt i fantasier om en gammal skola med en nedlagd karamellfabrik på samma tomt som var till salu här i närheten för ett tag sen. Det var kanske inte det tyngst vägande argumentet mot 260 kvadratmeter boyta och en tomt på ett halvt hektar, men men. Är egentligen mest sugen på att ha lite mark, typ ett par hektar skog där man kunde ta egen ved. När man nu inte fick köpa grannens tomt. Är fortfarande sur för det. Men huset är sålt och enligt ryktet är det tyskar som har köpt det. Oklart om de ska ha det som sommarstuga eller åretruntboende, men de får tillträde nu till månadsskiftet så det lär väl visa sig.

Jag tänkte slänga in masken till hönsen, men min man tyckte inte det för "det kanske är något fel på den". Känns som att vi har tittat lite för mycket på Chernobyl och pratat om genetiska defekter på sista tiden? Som om Sveriges mest bortskämda hönor skulle äta något undermåligt. Häromdagen slängde jag ut lite skal från auberginer, och de krafsade kräset och blängde misstänksamt som om jag försökt servera dom vätecyanid. Två minuter senare gick jag förbi utanför hönsgården med en hink i handen och då kom de rusande i samlad flock som om de inte hade fått mat på minst en vecka. De har alltså fri tillgång till mat inne i hönshuset, samt att de har en hönsgård på 100 kvadratmeter där de kan äta grönska och mask, plus att vi dagligen slänger in ogräsrens och matrester. Vi har i och för sig inte så mycket matrester i vårt hushåll eftersom vi är så satans EKONOMISKA, men jag brukar ta hem gammalt bröd (som blir över från vår gemensamma fredagsfrukost) och gammal frukt (som det inte är något fel på, men som ingen äter upp eftersom vi har sånt där abonnemang på fruktkorg och av någon anledning äter folk inte av det "gamla" när det kommit en ny korg, vilket det gör en gång i veckan) från jobbet. Man får ju vara lite om sig och kring sig som det heter.

ÅTTA DAGAR TILL SEMESTER. #kämpakämpa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar