fredag 12 juli 2019

Kanininlägg


Ni är många som hör av er* och undrar MEN KANINERNA DÅ? Varför bloggar hon inte om dom? Ja, det kan man ju verkligen fråga sig? Det har visst inte blivit ett enda kanininlägg sedan vi hämtade dom och jag har verkligen inget att skylla på.

Hur som helst: De är jättegölliga. Tyvärr tycker hundarna samma sak, fast av fel anledning. Är väldigt glad för att vi tog beslut om att sätta staket runt där kaninburarna står, för de, hundarna alltså, vill inget hellre än att komma in och bekanta sig på riktigt nära håll. Det får de av förklarliga skäl inte, och då står de utanför och lipar avundsjukt (Remus) eller studsar upp och ner som en vettvilling (Tage). Hilding är den som bryr sig minst. Det är dock bara när vi är därinne som de håller på så, i övrigt har de nog börjat vänja sig vid de nya flockmedlemmarna. Skönt ändå.

Aptit har de små liven, tycker att det är en ständig påfyllning av ätbara saker och nästa gång man tittar in så är jättehögen helt borta. Tycker det är så kul att se kaniner sitta och mumsa och se till exempel ett salladsblad som liksom bara guppar in i munnen och så det där ljudet när de tuggar. Ja, jag är väl extremt lättroad då, men jag kan sitta och glo och lyssna på det hur länge som helst. De får inget kraftfoder utan bara gräs, hö och grenar. Ett och annat äpple, salladsblad eller morot slinker ju också ner. Sedan får jag tillbaks det i form av finfin gödsel till mina odlingar. Win-win.

Podrick, hanen, är den som är mest social och nyfiken av sig. Han kommer gärna fram och vill bli klappad och kliad. Systrarna Arya och Sansa är lite mer skygga och sprätter fortfarande iväg om man råkar göra en oförsiktig rörelse, men det kommer väl så småningom. De är ju inte så gamla ännu.

Burarna står mitt emot varandra, så att Podrick - som ju är ensam i sin bur - kan se sina tjejer. Till semestern ska vi bygga till utedelar på burarna så att de får lite mer plats och möjligheter till sysselsättning.

Arya (tv) och Sansa (th) äter vitkål med god aptit.


Podrick! <3 <3 <3
PS: Tror inte jag kommer göra karriär som kaninfotograf.



* Alla fattar ju att det här är både lögn och hittepå, men det är ju så som INFLUENCERS uttrycker sig och jag tyckte det lät lite kul.

2 kommentarer:

  1. Ah vilka sma sötingar, och vilka jätteöron Podrick har! De vill man bara klappa och dra (försiktigt) i.
    Men att du vill jämföra dig med s.k. influencers förbryllar mig. De är ju bara betalda lobbyister som far betalt för att tycka, sa att mindre begavade kan köpa de produkter och tjänster som säljs, och som stora företag tjänar multum pa.

    Vaktlarna är ocksa söta, men gärna mer om kaninerna och hundarna förstas. Jag tyckte ocksa att ditt inlägg om katten som lagt sig pa vägen var kul, och den hade ju rätt i att du kom och störde ;).

    Annika

    SvaraRadera
  2. Alltså, jag vill ju inte VARA en influencer, men det hade varit kul att kunna ha som jobb att skriva ett och annat menlöst blogginlägg och få betalt för det. Fast jag antar att det stupar på sin egen orimlighet, hahaha.

    SvaraRadera