tisdag 30 april 2019

Till stallet istället, v18, pt1

Förra veckan blev det bara ett ridpass för när fredagen kom var jag slut som artist efter en megastressig vecka, plus att det var SKITVARMT och jag hade faktiskt noll lust. Då är det ju bra med drop in där det bara är att inte dyka upp när man känner på det sättet. Fast jag ångrade mig såklart lite. Vet ju att om jag bara tar mig i kragen och ger mig iväg så blir det bra 99,9 % av gångerna jag tycker det känns motigt. Men men. Nu åkte jag hem och städade i hönshuset istället. Det var också trevligt.

Men igår var det alltså dags för vanliga gruppen och jag hade Pojken som vanligt. Men han kändes inte som vanligt. Han var jätteseg och det kändes som att jag hade hundra kilo i varje hand plus att han kändes lite flåsig. Seg kan han visst vara, men han brukar inte flåsa, det gjorde han inte ens när han var ny och verkligen inte hade någon ork. Hoppas att det inte är något fel på honom.
I alla fall: Vi red en övning med bommar, för nu är vi inne i nästa hoppblock. Övningen var: först bomserie, sedan trava enstaka bommar med lite svåra vägar dit, lite som att rida en bana fast med bommar istället för hinder. Det gick väl rätt så bra, men Pojken har svårt att se det där med banor. Han gör en sak och sedan tror han att han är klar, och när man är klar får man ju vila, det är sen gammalt. Så det gäller ett jobba för att hålla igång honom för minsta tendens till att inte driva aktivt tar han som ett tecken på att det är okej att stanna, och det kan gå rätt så tvärt. Haha.
Nöjdast är jag dock med framridningen och högergaloppen som han bara flöt in i och sedan satt jag bara där och galopperade varv efter varv på en volt och han gick i riktigt fin form och utan tendens att vilja bryta av (och inte heller tendenser till att vilja bocka och sticka, tack så mycket). Vänstergaloppen var lite tjafsigare, men det är ju hans jobbiga varv så det är ju vad vi har att jobba med. To be continued med andra ord. Efter ridningen skulle hästarna få gå ute i hagen över natten, och naturligtvis skulle ponnyerna gå i den hagen som är längst bort från stallet, så jag och en till fick en rejäl promenad efter ett rätt så svettigt ridpass. Vi kom överens om att nästa gång ska vi rida barbacka ner till hagen. MYSIGT! Mvh ponnytjej_68:a 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar