måndag 1 april 2019

Hjäääälp???

Så här är det: jag hatar att resa. Hatar värme, hatar trängsel, hatar flygresor, hatar storstäder, hatar FOLK, och om ni frågar mig så består den perfekta avkopplingen i att bara måsla omkring hemma på den egna tomten. HEMESTER är alltså min melodi. Men nu råkar det vara så att min man fyller 50 i höst, och då tycker han att det bör firas med en liten resa, helst till varmare breddgrader, och i ett mycket svagt ögonblick lovade jag honom att "fundera på saken" (vilket ju alla vet är detsamma som att säga ja) under förutsättning att mitt jobbhelvete löste sig. Vilket det nu ser ut att ha gjort (kommer mer om detta i ett eget smaskigt inlägg) och därför började jag googla lite löst på resor, för jag är ju en sån som måste bestämma och boka för att saker jag egentligen inte vill ska bli av.

Vi (han) tänker sig typ Madeira, en vecka i typ oktober eller början på november. Ej all inclusive eller något annat extravagant utan bara ett vanligt djävla hotell med normalstandard (och frukostbuffé!). Men antingen går det inte att boka några resor så långt i förväg eller så är det PISSEDYRT. Tredje alternativet kan vara att jag har missat någonting väsentlig, typ "alla vet ju att man inte kan boka solresor förrän efter midsommar". Eller kostar det verkligen så här himla mycket, hur har folk i så fall råd? Tycker vi är dom enda i hela Sverige (ok, lätt överdrift) som aldrig har rest på semester.

Så: Ni som vet och kan det här med semestrar: hur gör man? Måste man vänta till "sista minuten" för att en vecka för två personer inte ska landa på 25+ papp? Kan man kanske gå till någon form av RESEBYRÅ? Finns det ens såna längre? Eller blir det som i "Sunes sommar"? Vad bör man tänka på? Känner mig helt lost här.

6 kommentarer:

  1. Nuförtiden haller jag fullständigt med dig, men fram till för 8 ar sen var jag nästan jämt i luften, bade med jobbet och privat. Jag skulle föresla att du googlar Kastrup (jag antar att ni flyger därifran) till Funchal, det borde inte kosta mer än 2-3,000 per person, att vänta med bokning kan ofta löna sig om man har is i magen. Hotell borde ocksa vara lätt att hitta. Man behöver ju inte boka charter, tror det lönar sig att boka separat. Kolla ocksa upp rekommendationer av tidigare besökare. Jag gissar pa att det kostar 15K för er bada. Vore kul att veta om jag far rätt.

    Mina grannar har varit där flera ggr, om du vill kan jag kolla vilket hotell de bodde pa. Hör av dig isf.

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Annika! Jag visste väl att jag kunde lita på en globetrotter som du :) Du får jättegärna kolla upp hotell med grannarna.

      Radera
  2. Svar fran grannarna (nu far du googla translate eller be snällt sa kan jag översätta): Wegen Hotels auf Madeira, können wir nur von der Hauptstadt Funchal empfehlen. Für das höhere Budget können wir das 5 Sterne Hotel Cliff Bay in Funchal empfehlen. Etwas günstiger sind die Hotels der Pestana. Group. Da gibt es mehrere Hotels in Funchal. Wir sind gerne in der Stadt , da es sehr zentral ist. Wir haben immer nur mit Frühstück. Das ist für uns gut so dann ist man frei wo man Essen will. Es gibt aber auch sicher weitere schöne Hotels auf der Insel über die ich aber keine Referenz geben kann. Auf jeden Fall ist die Insel sehr zu empfehlen.

    Annika

    SvaraRadera
  3. Boka och slanta upp! Finns inget annat om man inte vill lägga en heltidstjänst på att hitta erbjudanden

    SvaraRadera