måndag 22 april 2019

Påsken 2019

Jaha, nu går påsken 2019 snart ut genom dörren för att aldrig mer återvända. Det har varit en helt okej påsk. Påsken är nog min favorithögtid för den är så kravlös. Man måste inte umgås, det går bra att bara hänga hemma och så får man äta en massa. ME LIKE, som ungdomen skulle uttrycka det hela. Men på grund av att den här våren har varit rätt så kämpig så har jag känt mig SLETEN. Vill göra en massa saker som jag inte hunnit innan, men nu när jag haft tid så blir jag istället stressad för att jag tycker att allting tar sån djävla tid. Vill ju även ha tid att ligga på sofflocket och inte göra ett piss och det går ju inte riktigt ihop sig. På grund av detta får påsken 2019 alltså bara betyget helt okej och inte helt OUTSTANDING. Taskigt, för det är ju inte påskens fel att jag har närt en narcissist vid min barm (nu orkar jag inte länka till det inlägget en gång till, ni som inte fattar får helt enkelt bläddra bakåt i tiden).

Vad har jag då gjort? I torsdags var jag ledig. Då gjorde jag inte speciellt många knop. Städade, påtade i trädgården, tittade ikapp på Robinson. På fredagen var jag i stallet och tittade på en hopptävling. Solen sken, jag hängde i solen och drack kaffe och åt kexchoklad. Det var extremt vilsamt att bara vara publik och inte behöva ha ansvar för någonting överhuvudtaget. Fast jag fick hjälpa till vid prisutdelningen och hålla brickan med rosetter. Det överlevde jag ju.
Lördagen: baxade fram kompostkvarnen och malde ner en djävla massa grenar till flis. Det blev cirka en kubikmeter flis av Gud vet hur många grenar som främst kom från ett jättegammalt mirabellträd som vi sågade ner för ett tag sedan. Finns fortfarande massor av grenar kvar att flisa, men detta tog cirka fyra timmar och sen tyade jag inte mer. Resten av dagen satt jag i trädgården och läste. Har nu skaffat mig en präktig röd bonnabränna.

Söndagen: Sov länge (för att vara jag), masade mig sedan ut i trädgården och rensade ogräs samt städade och gjorde fint till hönsen och vaktlarna. Sen åkte vi på loppis som idrottsföreningen här i byn hade. Jag tycker alltid loppis är en jättebra idé tills jag kommer dit, för då blir jag dödstrött och irriterad av att trängas med folk och lyssna på barnskrik och bli knuffad hit och dit. Hittade en gammal kista som var nästan exakt likadan som den som min farmor hade när hon var ute och tjänade piga för hundra år sen (ganska så exakt faktiskt) och som nu står i den övre hallen härhemma, fast den här var kanske en fjärdedel så stor, och jag kände att DEN ville jag ha. När jag kom tillbaks med min man i släptåg (för vi är rätt så petiga med att vi inte ska köpa utrymmesmässigt stora grejer utan att först rådgöra med varandra) så fick jag istället bevittna en kärring pruta ner den från 250 till 150 kronor. Min man tröstade mig med att den ändå inte var så gammal som hon ville ha det till (det fattade jag också för det stod 1952 målat inuti den, men MODELLEN var ju precis som farmors och det var det som var grejen). Jag tröstade mig med att köpa en gammal spånkorg istället. Sen kom vi hem, jag tänkte att jag skulle kolla på Netflix men då funkade inte det. Internet till tv:n funkade inte heller. Höll på att få ett NERVÖST SAMMANBROTT, men det visade sig att när min man hade satt nätverkssladden i fel uttag när han flyttade routern från hallen in till vardagsrummet där han av någon anledning tyckte att den skulle stå istället. Sen funkade Netflix LIK FÖRBANNAT inte, för då skulle Smart Hub uppdatera sig. Ja, men det går väl över? Tröttsamt hur som helst. Hatar teknik som inte är medgörlig.
 
Idag? Vad har hänt idag? Har rensat ogräs och grävt upp de avläggare som jag gjorde på krusbärsbusken i höstas och planterade dom vid hönsgården. Grävde även upp humleskott och planterade även dessa vid hönsgården, plus rensade bort en massa björnbärsskott. Sen planterade jag om lite purjolök och brysselkålsplantor. Lagade sedan en påsklunch, lite sent kanske men bättre sent än aldrig, och så åt vi den medan vi tittade på ett avsnitt av Killing Eve (HBO, rekommenderas) och nu har min man gått ut för att byta till sommardäck och jag ska baka bröd och slappa lite innan det är dags att åka till stallet. Idag är det teori så det lär inte hända något spektakulärt, men det vet man ju aldrig.

Det var påsken det. Fattar inte riktigt att det är valborg och första maj redan nästa vecka? Ja, det gör ju inte det minsta ont. Mera fyradagarsveckor till folket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar