måndag 28 januari 2019

Vinterhelvete

Ja, jag vet att det är mycket mer vinter i resten av landet, men ändå: blev så himla deppig när jag vaknade igår och det hade dråsat ner en decimeter tung blötsnö under natten. Men det är ju bara att gilla läget. Masade mig ut med hundarna i skogen ett par timmar. I skogen var det ändå okej, men sen gick jag på en liten väg som går mellan öppna åkrar och där blir det alltid snödrev. Så plötsligt fick jag pulsa med snö upp till knäna, vilket gjorde att humöret sjönk till minus. Kom hem och var rätt trött och lite hungrig och utöver det dyngsur av svett och smältande snö. Tog in och torkade av alla hundar och gick sedan ut och skottade i 45 minuter eftersom min man har tennisarmbåge och inte får/kan anstränga sig. Sen var jag väldigt trött, väldigt hungrig och väldigt irriterad, men det gick över när jag hade ätit mackor med stekt ägg till lunch. Seriöst, jag hade ALDRIG klarat nån sån här GI/LCHF-diet, eller det hade jag väl om jag verkligen hade varit tvungen, men tänk att aldrig mer få ta en macka? Vilket outsägligt trist och innehållslöst liv.

Jaha, sen slöade jag mest resten av dagen. Såg på handboll såklart. Danmark vann ett välförtjänst guld mot Norge, men vilken tråkig match. Den var ju inte ens spännande mer än kanske de första tio minuterna och i andra halvlek kändes det som att Norge hade gett upp. Trist. Annat var det med bronsmatchen mellan Tyskland och Frankrike där det var absolut jämnt i sextio minuter och avgjordes med att Nikola Karabatic dunkade in 25-24 när klockan stod på 59.59. Det är handboll när den är som bäst.

Skulle egentligen ha börjat med försådden, men orkade tydligen bara pulsa ut i uthuset och hämta in mina sålådor. Skyller även detta på snön och så detta: Påsen med såjord hade frusit fast mot underlaget, jag kunde inte rubba den men min man hade skor med stålhättor och fick loss den med en karatespark. Sen var såklart innehållet en isklump och fick stå och tina på ett element och sen hade jag lite tappat stinget. Ska ta tag i det nu i veckan istället. Ska även testa vintersådd av kål och purjolök, hela Facebook är fullt av bilder på snöiga byttor som står i växthus och vittnar om att det trots allt är en vår i annalkande. Tyvärr är mitt växthus just nu fullt av virke som ska bli kaninburar till den där annalkande våren. Jag älskar att bo där vi bor, men ibland önskar jag att vårt hus hade varit en gammal bondgård med tusen lador och uthus där man hade kunnat förvara saker, men jag får väl istället se till att det börjar byggas. Dock är det ju lite trist att stå ute i snö och minusgrader, så den där annalkande våren kan ju få ta och raska på lite. Dock: på fredag är det FEBRUARI. Februari är årets kortaste månad, det går fort och sen är det mars. Mars = VÅR. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar