onsdag 30 januari 2019

Lojal

Har läst Lojal av Delphine de Vigan. Tänkte att det kunde väl vara kul att läsa något som inte nödvändigtvis är en deckare som utspelar sig i Sverige, USA eller Storbritannien. Den här boken handlar om följande:
 
I ett undanskymt hörn av skolan sitter trettonåriga Théo och hans bästa vän Mathis och skickar en flaska rom mellan sig. 
Deras lärare, Hélène, anar att något inte står rätt till med Théo. I sina försök att rädda honom går hon snart långt utöver vad hennes yrkesroll tillåter. 
Mathis mamma Cécile gör en hårresande upptäckt på sin mans dator och börjar ifrågasätta om hon någonsin verkligen har känt honom. 
Polerade fasader krackelerar samtidigt som berättelsens fyra trådar tvinnas samman allt hårdare. Ett fängslande drama om destruktiva hemligheter och outtalade lojaliteter - som trots det levereras med känslighet och den mjukaste av röster.
 
Lät mycket intressant, tyckte jag som är en sucker för socialrealism. Och franskt, vad spännande, tyckte jag också. Blev tyvärr rätt besviken för berättelsen var riktigt lam, trevade sig liksom fram utan att komma någon vart och precis när man trodde att det skulle börja hända grejer så tog den slut, helt abrupt som om författaren bara rest sig för att gå på toa och sedan blivit kidnappad av rymdvarelser och därför inte kunnat slutföra arbetet. Den här boken får två väldigt små Eiffeltorn av fem möjliga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar