torsdag 11 maj 2017

När snålheten kom till byn, eller: hur jag kom att bojkotta Bishops Arms för all framtid

Var ute på såkallade muntrationer igår, en leverantör bjussade på middag och biljetter på finfina platser till första semifinalen i herrhandbollens elitserie. Middagen åts på Bishops Arms, där det serveras "enklare pubmat" till rätt så oskäliga priser men nu var det ju inte jag som betalade så det var ju inget jag behövde lipa över. Men PRINCIPEN. Valde hamburgare, som skulle serveras med pommes frites och bearnaisesås, och frågade min vana trogen (eftersom jag inte gillar pommes frites något vidare) om jag istället kunde få lite extra sallad. Fick till svar att de hade beslutat att då kostade det femton kronor extra, vilket jag då fick fråga leverantören om det var okej att jag spädde på notan ytterligare (det var det).
Men alltså HALLÅ? FEMTON DJÄVLA SPÄNN för att någon i köket ska ställa sig och strimla upp lite isbergssallad, skära en körsbärstomat och några skivor rödlök och lägga på tallriken (för det var exakt det jag fick in)? Det är fan i mig inte okej någonstans. Hamburgertallriken kostade 173 (ETTHUNDRASJUTTIOTRE) friska riksdaler, så det var ju inte precis någon välgörenhet från Bishop Arms sida.
Har faktiskt aldrig någonsin varit med om annat än att det är okej att byta ut pommes frites på något ställe, de flesta gör till och med en jättefin liten sallad som skulle kunna duga som en egen måltid. Till och med McDonald's har ju snappat detta och till och med där får man flådigare sallader än den jag fick igår för NOLL extra kostnad. BARA SÅ ATT NI HÖR DETTA, BISHOPS DJÄVLA ARMS. Jag blev faktiskt skitsur (och nej, jag är inte en sån som skäller ut personalen för något beslut som de med största sannolikhet inte har fått vara delaktiga i. Jag är mer sån att jag skriver ett härsket blogginlägg och sedan går jag aldrig mer dit). Sådärja, nu är det sagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar