fredag 1 juli 2016

Man hatar Blocket

Alltså, inte egentligen, Blocket som företeelse är ju outstanding för oss som tycker att man kan försöka (eller kanske mer: ALLA SKA) backa lite från konsumtionssamhällshetsen och använda det som faktiskt redan finns istället för att hysteriskt köpa nytt-nytt-nytt så fort modet växlar eller man tröttnat på det gamla. Har sagt det förr, kan säga det igen. Vi har bara ett jordklot och det här är inget himla dataspel där man får ett nytt när det gamla har tagit slut. Så det här djävla hetsköpandet och måste-ha-det-senaste och "renoverandet" av fullt funktionsdugliga hem är helt enkelt ingenting som kommer att hålla i längden. I kid you not.

Nu har vi inte direkt tröttnat på vår soffa, tvärtom lider åtminstone min man av svår separationsångest eftersom han haft denna soffa i sin ägo i säkert 20 år (och då var den köpt på loppis från början, så här kan man snacka om kvalitet), men den har sett inte bara sina bästa utan även sina sista dagar. Den har spruckit både här och där så att stoppningen, fräscht brungult skumgummi från fornstora dagar, väller fram som en smakfull inredningsdetalj. Skulle man få för sig att titta in under soffan så hänger fjädrarna som ledsna stalaktiter ner mot golvet, vilket fick till påföljd att man, när man satte sig, hamnade med knäna i öronhöjd och röven någon centimeter från golvet, åtminstone kändes det så. Nöden är uppfinningarnas moder, så vi hejdade förfallet genom att stoppa en masonitskiva under dynorna. Detta fick till påföljd att soffan numera är ungefär lika bekväm som en kyrkbänk. DEN HAR HELT ENKELT GJORT SITT, konstaterade vi dystert och började håglöst scrolla genom Blocketannonserna på jakt efter en värdig efterträdare.

Har nu, hör och häpna, hittat vad som verkar VARA en värdig efterträdare. Det är bara det att personen som säljer är cirka universums segaste. Jag mailade och frågade om den fanns kvar. Efter ett dygn kom det ett lamt svar att det var den. Mailade raskt tillbaks och frågade när det passade att vi kom och tittade på den. Efter ytterligare ett dygn kom det lama svaret att det passade på söndag. Har nu mailat en rask förfrågan om det möjligen passar klockan 17, eftersom personen ifråga inte iddes bemöda sig med att ange någon tid. Förväntar mig nu att personen om något dygn ska svara att nä, det passar inte och sen inte ange något annat alternativ så att den här mailkonversationen ska pågå typ fram till jul eller så.

Och så här är det fan i mig JÄMT så fort jag försöker handla på Blocket. Snabbt, smidigt och billigt vill man ju att det ska vara, men istället får man frottera sig med debilt folk som snudd på kommunicerar med röksignaler. Ska det vara så här? Va? Va? Va?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar