tisdag 5 juli 2016

Blocket: The end

Fortsättning på Blocketaffären blev att jag fick ett lamt mail om att det faktiskt passade att vi kom och kollade på soffan på söndagen kl 17. Eftersom min nya brevkompis hade en sån där autosignatur med adress och telefonnummer i sin mail så slängde jag glatt ur mig ett "och adressen som står i mailet stämmer"? Det gjorde den INTE, visade det sig, utan det var ynglingens jobbmail, men han lyckades alldeles självmant klämma ur sig var han bodde i svarsmailet, så vi hittade dit och slog till. En helt okej skinnsoffa för 700 spänn, och som dessutom finns i grannbyn är inte fyskam så vi var nöjda.

När vi stod utanför ynglingens bostad och hade spänt fast soffan på takräcket så sken solen. När vi hade kört 3 km så hällregnade det. Alltså H-Ä-L-L-R-E-G-N-A-D-E, sådär så att man knappt ser vägen framför sig.  Man kan verkligen inte klaga på att vädret inte är omväxlande. Så nu har soffan fått stå på tvären i matrummet och torka i ett dygn, och sedan var min man och köpte något lädertvättmedel på Biltema, för hur det nu är så vet man ju inte vad det är för snuskpellar som har gjort Gud vet vad i denna soffa. Ynglingen - som såg ut att vara cirka tolv år - hade dessutom inte ens bemödat sig med att dammsuga under dynorna, vilket kanske jag hade gjort om jag skulle sälja en soffa, för man antar väl att någon kommer att lyfta på dynorna och man vill ju inte framstå som en som aldrig städar. Av samma anledning hade jag även kollat så att inget låg på golvet under soffan, men den här ynglingen verkade inte tycka det var något konstigt när ett par strumpor och lite annat smått och gott blottlades då soffan flyttades. Men dagens ungdom är kanske mer bekväma med att skylta med bristande städförmåga än vad vår generation är.

Så: slutet gott, allting gott. Återstår bara den lilla detaljen att bli av med den gamla soffan också. Men eftersom den är dödsdömd så kommer den att hamnar på tippen. Känns nästan lite sorgligt när den nu ändå har uppnått mänsklig myndighetsålder och mer därtill, men det är bara att LET GO.

1 kommentar:

  1. Jag salde min tygsoffa för nagra ar sen eftersom jag har katter och ville ha en skinnsoffa i stället. Jag tog av allt tyg som gick, dammsög som en tokig, tvättade överdragen och la allt i gästrummet (och stängde dörren för de sma hariga). Dagen efter kom köparen och hämtade soffan.

    Hon tittade runt och sag matskalarna och utbrast "har du katter?". "Det har jag ocksa". Hahaha! So much for cleaning.

    Annika

    SvaraRadera