torsdag 14 juli 2016

Sunny days

Nämen så smällde det väl till och blev lite FINT VÄDER ändå, det har faktiskt ej regnat en enda droppe sedan jag skrev att det regnat mest varje dag. Nu skulle man ju kunna tro att det uttalandet vore att utmana ödet, men faktiskt har vädret inte ett piss med någonting att göra, det blir ju vad det blir ändå oavsett om man slår ihjäl spindlar eller skriver saker på en blogg.

När det var supervärmebölja tidigare i somras var jag på apoteket och köpte solkräm med solskyddsfaktor 50, AFTER SUN-kräm och nån Aloe Vera-kylbalsam (ty det var tag 3 betala för 2 på apotekets produkter), och när jag skulle betala sa jag lite skämtsamt till expediten att nu skulle det säkert bli den regnigaste sommaren i mannaminne bara för att jag hade säkrat upp, och hon härsknade till PÅ RIKTIGT. Ja, hon snörpte ihop om det värsta, men jag såg ändå att hon tänkte att det skulle vara mitt fel om sommaren skulle bli kort och det mest regna bort. Alltså WTF?

Härförleden läste jag om att "spindlar spinner inga nät i onödan" och kontentan av det skulle alltså vara att spindlar inte gör sig omaket att spinna nät om det ska regna (vad är det med spindlar och regn egentligen) och att man alltså skulle vara glad om man hittade spindelnät, för det betydde att det skulle bli fint väder. Då frågar jag mig 1. hur just spindlarna kan veta om det ska regna när inte några andra levande varelser kan räkna ut det? och 2. varför inte? De måste väl äta även om det regnar?

Som vanligt: så många frågor, så få svar.

1 kommentar:

  1. Och varför, Varför, beskylls gräsätande hundar för regnet? Hur i hela friden kan Vispen och Yllet veta att det är regn på väg och därför bestämma sig för att beta lite? Och varför skulle de göra det för att det ska regna? Bara undrar...

    SvaraRadera