måndag 5 oktober 2015

Ja, hurra, en lista, även om jag insåg att jag inte riktigt hörde till målgruppen här

Ursäkta helgens bloggtystnad, men jag har fått en rejäl mansförkylning, och den skojar man inte bort i en handvändning. Så då passar det ju bra med en lista som jag hittade hos Maria.

1. Hur lång tid gör du dig i ordning på morgonen?
Från det att jag stigit ur sängen tills jag står med ytterkläderna på och bilnycklarna i handen så har det gått cirka 20 minuter. Skulle aldrig slösa sovtid på morgonen med att piffa med mig själv på annat sätt än att dra på paltorna, äta en macka och borsta tänderna.

2. Och inför en utekväll då?
Duscha, max 5 minuter, dra på såkallade finkläder: 1 minut? SÅ DJÄVLA EFFEKTIV!

3. Vad har du för sminkrutin?
Ingen alls. Gud, vilka tråkiga svar det här blir, det var kanske inte en lista för mig. Jo, men jag smörjer ju in mitt vackra nylle med body butter från The Body Shop varje kväll efter att jag har duschat.

4. Och hårrutin?
Tvättar håret varje kväll (jo, det går jättebra). Använder oftast inte schampo utan tar tvål eller duschkräm eller vad som finns till hands, och jo, det går också jättebra och billigt blir det med. Det är samma fett- och smutslösande tensider i allt från Yes till de dyra specialprodukterna från frissan, jag lovar. Ställer in klippmaskinen på 12 mm ungefär en gång var sjätte till åttonde vecka and that's it.

5. Hudrutin?
Ja, det var ju den där lilla klicken body butter i ansiktet efter duschen varje kväll då. Det är väl i princip allt. Smörjer in det som känns torrt vid behov, men det händer rätt sällan. En gång köpte jag (eller om jag fick?) en PEELING-kräm och gillade verkligen den känslan, men sen kom jag på att det känns likadant om man använder sån där badvante eller skrubbsvamp eller vad det nu heter. Så det är ju ett annat spartips från coachen.

6. Om du bara fick använda en sminkprodukt, vad skulle det vara?
Ja, eftersom jag uppenbarligen bara använder en "sminkprodukt" så: take a wild guess.

7. Vad är din favoritprodukt just nu?
Just nu och forever: body butter från The Body Shop, Wild Rose tror jag själva serien heter. Men är inte säker, och eftersom en burk varar i hundra år så händer det att den produkt jag gillat i evigheter inte längre finns i sortimentet. Då blir det jobbigt. Men just nu: någonting med "rose", tror jag. Burken är i alla fall rosa.

8. Vad önskar du att du var lite bättre på sminkmässigt?
Hehe, känner återigen att det här kanske inte var en lista för mig. Jag tycker smink är extremt onödigt och har alltså ingen som helst strävan efter att bli "bättre" på det.

9.  Ändrar du sminket efter årstid?
Oh ja. Eller kanske inte dårå.  

10. Är du ofta osminkad?
Inte bara ofta, utan typ alltid.

11. Berätta om en rolig smink/hår-anekdot?
Första gången jag skulle använda en klippmaskin fattade jag inte hur den funkade och plockade utan att tänka närmare på vad det skulle få för konsekvenser bort en grej som jag tyckte att det bortklippta håret mest fastnade i. Det var själva distansväljaren, och ziiioooooom så hade jag en kal fläck i bakhuvudet. Roligt för andra, inte lika roligt för mig.

12. Vem piffar sig finast av alla du vet?
Alltså det här blir ju väldigt tråkiga svar, men jag tänker inte ens i dom banorna.

13. Ett absolut smink-nej?
Ja, det mesta då om ni frågar mig.

14. Sminkprodukt du önskar kunde uppfinnas?
Nä, men jag tycker ju att det är tråkigt att smink överhuvudtaget finns. Att folk känner att de liksom inte är fina som de är, eller vad det nu är för anledning till att man väljer att smeta på en massa grejer som sen bara ska väck igen tolv timmar senare.

15. Ett hemligt sminktips tack!
LÅT BLI. Det går hur bra som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar