onsdag 7 oktober 2015

CASE CLOSED?

Alltså det här med att ha en mansförkylning är ju väldigt överskattat om ni frågar mig. Att vara jättetrött och ha ont i huvudet samtidigt som man festar till det med en uppsluppen orgie i snor, nysningar och skrällhosta är ju en djävligt tråkig kombination. Får väl skylla mig själv som inte stannar hemma och vilar mig i form, men det är ju om möjligt ännu tråkigare. Jag älskar att vara ledig och ligga och lata mig när det är självvalt, men hatar lika mycket att vara "ledig" och "ligga och lata mig" på grund av att man inte orkar göra något annat.

Men man får streta på i ekorrhjulet. Sliter mitt hår (12 millimter) på grund av GRUNDKURS I PEDAGOGIK på den såkallade fritiden. Nu ska vi skriva "ett case" och göra kopplingar till kurslitteraturen. VADÅ "ETT CASE"? Vad är det? Ja, jag kan ju översätta till "fall", men sen då? Det framgår ta mig fan inte någonstans utan verkar vara sånt som man ska ha insupit med modersmjölken. Googlar "casemetodik" och får hundratals mumbojumboträffar som inte gör mig ett dugg klokare. För helvete. Ge mig en rejäl differentialekvation och jag kan lösa den med både Eulers och Runge-Kuttas metod utan att blinka, men jag går bet på flummigheter som "ett case" när det inte framgår vad det är man egentligen ska GÖRA. Känner mig som Saga Norén och har lust att ifrågasätta hur man överhuvudtaget kan vara lärare i pedagogik när man inte ens klarar av att förmedla basal information till studenter. Försöker att hantera det lite mer icke-Saga Norénskt genom att maila någon kursledare och be om lite vägledning och ett exempel. Får inget svar. RÖVEN.

Men men. Ikväll är det i alla fall Bonde Söker Fru. Veckans höjdpunkt. I år har jag inte fastnat för någon av bönderna, men det kan ju ändra sig. Så här tycker jag so far:

MARCUS: Ger ett så slätstruket intryck att jag inte ens kan göra ett uttalande om honom, för inga karaktärsdrag har fastnat. Däremot påminner hans sätt att prata lite diffust om någon figur som spelas av Johan Ulvesson. Ingenting som får pulsen att gå upp direkt.

STEFAN: Verkar vara mångas favorit, dock inte min. Tycker han är lite för flamsig och flåshurtigt hö-hö-hö:ig, en sån där som skulle tycka att det ultimata sättet att tillbringa en romantisk afton skulle vara att titta på  "Brännvin och fågelholkar" med Stefan och Krister eller någon annan klatschig revy. Dessutom såg hans händer ut som om de aldrig hade varit i närheten av en tvål på speed-dejtingen, jag vet att ingrodd olja är jättesvårt att få bort men har du hört talas om GROVTVÅL? Tips från coachen annars.

DANIEL: Den såkallade älgbonden. Här får jag en känsla av att han mest av allt vill ha en tjej att lassa över sina problem på. Nån som sköter marktjänsten åt honom, typ. Och seriöst, om man redan på speed-dejtingen börjar ställa frågor om hur den man dejtar ställer sig till att flytta upp till honom i Tjottahejti och om det kommer att bli problem med barn och exmän, tror han verkligen att någon skulle svara "nä, det har du nog rätt i, det här är ingen bra idé. TÄNKTE INTE PÅ DET. Hejdå.". Skulle inte tro det va?

PONTUS: Den såkallade hästbonden.  Skulle inte tro att en hästkille som är 1. hetero 2. ung 3. framgångsrik och 4. rik skulle ha så jättesvårt att få tjejer att han måste anmäla sig till Bonde söker fru. Skulle tippa att det står minst hundra tjejer i kö som skulle kunna tigga och be om att få sopa stallgången eller mocka åt hans hästar. Utan betalning. Sen verkade han ju mer än lovligt trög som inte fattade det där med att Pontus och Annies "parnamn" skulle bli "ponny". Först trodde jag att det var som att han tyckte det var löjligt, men han såg ju helt seriöst inte ut att ens fatta vad det handlade om.  Ja, men här kommer det nog att bli en hel del intriger och dramatik, misstänker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar