onsdag 20 augusti 2014

Bloggutmaning 5: Onsdagsdetektiven

Fick en ny utmaning av randigkatt och den lyder som följer:

Du ska lista....
1: Vad är det första du skrattar åt?
2. Vad är huvudsamtalsämnet på arbetsplatsen den här dagen?
3. Vilken är den fulaste outfiten som du ser någon bära?
4. Vilken låt har varit mest påträngande?
5. Vad har du retat dig mest på den här onsdagen?



 SÅ HÄR BLEV MIN ONSDAG:

1. Det första jag skrattade åt var faktiskt mig själv, när jag sa ett begrepp som innefattade bokstaven D och min kollega Micke tyckte att jag sa E, vilket gjorde att han började prata om en helt annan sak som jag inte fattade någonting av och han fattade inte varför jag inte fattade, ni vet hur det kan bli ibland, och när detta uppdagades informerade jag honom om att jag sagt "D! D SOM I DUMSKALLE, FATTAR DU NU DÅ?". Vi har en såkallat rå men hjärtlös jargong på jobbet.
2. Tupperware! Vi har en som säljer det just nu, sista beställningsdagen var idag så det har langats runt kataloger och diskuteras för- och nackdelar kring de olika superplastprodukterna.
3. Vår truckförare, som bär varselväst och under den...ingenting. Vet aldrig riktigt var jag ska fästa blicken när han vill byta några ord med mig och jag nästan måste stoppa in huvudet i truckens förarhytt (som han typ aldrig lämnar om det inte är för att gå hem för dagen) för att höra vad han säger och som en bonus tvingas bliga på hans ludna, svettblanka och rätt så fläskiga bringa. Isch.
4."Vill ha dej" med Freestyle som jag hörde på radion när jag körde till jobbet i morse och som sedan dess har surrat omkring i huvudet som en envis spyfluga. Störde mig dessutom extremt mycket på textraden (tror det var första gången jag lyssnat på hela texten faktiskt) Om jag inte tar dig nu, så tar nån annan dig bort från mig. Stenåldern ringde och ville ha tillbaks sin kvinnosyn, typ.

5. Att jag, när jag skulle gå ut på taxpromenad efter jobbet, inte tog av mig den svarta tjocka fleecejacka som var varm och gosig att ha klockan fem på morgonen när det var 10 grader varmt ute men som när eftermiddagssolen stod på och gassade förvandlade promenaden till en renodlad svettfestival. Är det något jag hatar så är det att vara för varmt klädd, hatar även att gå omkring och bära på avtagna klädesplagg. Ja, det var väl dagens värsta sinnesrörelse i alla fall. Inte så allvarligt med andra ord.  

1 kommentar: