lördag 16 augusti 2014

Bloggutmaning 3: De fem mest avtändande sakerna jag vet

Det är bra med bloggutmaningar, som den här som jag har fått av randigkatt. Dels blir man lite piskad att blogga och dels får man tänka till lite. Vad tycker jag egentligen? I förlängningen kanske man till och med kan få grepp om den gäckande gåtan: VEM ÄR JAG?, vad vet jag? I alla fall:

1. Naglar. Fy fan vad jag tycker det är äckligt med naglar. Långa naglar (knappt okej om de är välskötta, men ännu värre är långa p g a att folk inte orkar klippa), skitiga naglar (I give you NAGELBORSTE), och värst av allt: avklippta naglar. När jag var liten läste jag om någon som sparade alla sina avklippta naglar i en burk. VILKEN SJUK MÄNNISKA. Hörde också om någon vars man klippte naglarna I SÄNGEN och sedan lade dom i en liten hög på nattduksbordet. Det hade blivit skilsmässa direkt för min del.
Här följer nu ytterligare en episod från min yrkeskarriär på landstingets tvätteri. Man blev ju av naturliga skäl ganska härdad på äckelfronten. En dag (eller ganska många dagar för den delen, men det här var den enda dagen det fick några konsekvenser) hade jag på mig ett linne i sexig landstingstrikå som hade lite urringning. Efter att ha jobbat ett tag tyckte jag att det liksom kliade i det så kallade dekolletaget. Kliade tillbaks, men det fortsatte att klia och liksom sticka. Var tvungen att gå till omklädningsrummet och titta efter och ur min bh trillade det ur en stor gul, krokig, äcklig stortånagel som väl hade följt med tvätten på något vis. Kan säga att jag aldrig någonsin i hela mitt liv vare sig förr eller senare har varit så nära att kaskadkräkas rakt ut.

2. Dålig hygien. Om så självaste Kurt Russel (mmm) kom och ville ligga så hade jag avspisat honom direkt om jag såg att han hade en smutsrand på kragen till sin vita skjorta. Så. Jävla. Äckligt. Tänker mycket på det när man ser film som ska utspelas på till exempel medeltiden och det uppstår en het situation mellan två personer. Vad det måste ha luktat på den tiden när man kanske bytte och tvättade sina kläder en gång per årstid och fanns det ens tandborstar? Tur man inte levde på den tiden säger jag bara. Brr.

3.  Undergivenhet, eller hur man nu ska uttrycka det. Det finns en myt, eller jag påstår att det är en myt, att ingen vill ha snälla killar men däremot hänger alla i stora klasar runt Jonny som skolkar, dricker mellanöl och kör trimmad moppe. Det där stämde kanske för somliga på högstadiet, men nu går vi inte på högstadiet längre och jag tror faktiskt att de flesta är mer intresserade av att ha en vanlig hederlig snubbe med Volvo och månadslön än att hålla på och peppa Jonny att han ska gå på sina AA-möten för att få behålla socialbidraget. Och jag tror inte att det är så jättejättemånga som på allvar vill gifta sig med Åmselemördaren eller pastorn i Knutby bara för att det finns några som skriver till dom i fängelset och upphöjer dom till jordens sexigaste, men jag vet inte riktigt varför just dessa fåtal idioter ska göras till representanter för hela det kvinnliga könet när det handlar om "vad kvinnor vill ha"
Däremot, och nu talar jag bara för mig själv, så kryper det i hela kroppen på mig när jag träffar folk som liksom kilar omkring och försöker vara till lags. Som tassar omkring med ängsliga steg och inte vågar säga vad de tycker, som inte vågar stå för sina åsikter, som skrattar nervöst och flackar med blicken och hoppas att de ska bli tagna till nåder. Jag kan möjligtvis tycka synd om såna här personer, men inte tycka om dom, än mindre känna någon form av attraktion. Blurp.


4. Enfald. Folk som börjar merparten av sina meningar med "dom säger att...". Folk som tror att det är sant bara för att de har läst det i Aftonbladet. Folk som tycker att "Dum dummare" är den bästa filmen de sett, alla kategorier. Folk som inte läser böcker. Folk som röstar på Sverigedemokraterna. Den typen av människor gör sig icke besvär mellan mina lakan.

5. Om en man skulle använda ord som "snopp" och "snippa" om vuxna personers könsorgan (speciellt i en såkallat intim situation). TA BORT HONOM.



Usch. Känner mig helt besudlad nu efter att ha tänkt på allt det här vidriga. Ska nu fundera ut en ny djävulsk bloggutmaning till katten.

2 kommentarer:

  1. Tack för kvällens gapskratt (stortånageln)! Vi resonerar likadant på många av punkterna förutom att jag är en av dom som alltid skrattar åt filmen Dum dummare, min man också (gulp).
    Dessutom så skulle jag aldrig kunna tända på en man utan humor, en snåljåp och en skrävlare.
    Män som bara pratar om jhur jävla bra de är och hur mycket pengar de har - BORT!

    Utmaning. Jag väntar.

    SvaraRadera
  2. Hade jag fått använda fler punkter hade undergivenhet och naglar varit bubblare hos mig också!

    SvaraRadera