måndag 23 september 2013

BRON

Såg första avsnittet av Bron, säsong 2, igår. Mmm...Bron. Så djävla bra alltså. Även om det igår kändes lite som att manusförfattarna tyckte att man kanske måste friska upp minnet en del från första säsongen. Etablera karaktärer på nytt. Sån här är Saga, sån där är Martin, det här är deras chefer (Deras chefer förresten! Är de inte lite VÄL mesiga? Jag menar, om man har en arbetsuppgift så kan man väl inte bara säga att "nä, men nu ska jag jobba på mordroteln ett tag" och de bara "jaha, okej" ungefär. Så går det väl ändå inte till?), och det hettade liksom inte till och blev spännande förrän precis på slutet. Då blev det ju å andra sidan VÄLDIGT spännande, och det känns som tusen år till nästa avsnitt. Tänk, så här var det ALLTID förr, innan dvd-boxarnas tog över marknaden. För alla unga: en gång i tiden så var tv-serier någonting som sparsamt portionerades ut ett avsnitt i taget och hur spännande det än var fick man ändå besinna sig i en halv evighet för att få reda på vem som sköt J.R. Det var tider det, innan man kunde ladda ner och streama och masskonsumera.

Hörde en polis på radion som sa att Saga hade alla de egenskaper som han efterfrågade när han skulle anställa folk: Noggrann, metodisk, blir inte känslomässigt engagerad. Han medgav dock att det nog skulle bli "problem i teamet" om det fanns en riktig Saga Norén inom polisväsendet.
Men alltså, är det bara jag som tycker att hon verkar rena DRÖMMEN att samarbeta med? Rakt på sak, ärlig, tydlig, effektiv, smart och ödslar ingen tid på meningslöst kallprat. Skulle tusen gånger hellre välja Saga i "mitt" team (om jag hade haft något villsäga) än en socialt välsmord fjant som säger ett och menar ett annat och antyder ett tredje tills man varken vet ut eller in, och som slösar bort en massa tid på teambuilding och beaktande av de mjuka parametrarna i arbetsmiljön eller något annat meningslöst istället för att få något vettigt gjort.

Känner lite nu att min sociala kompetens ligger på samma nivå som Saga Norén. Inte direkt en jättemerit att ta upp i sitt CV.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar