måndag 6 maj 2013

Rid över skog

Alltså det här med att ha en såkallad SMARTPHONE. Det är ju mycket som är smidigt och praktiskt med den, det är jag den första att erkänna. Men den lever lite sitt eget liv. Jag brukar till exempel nästan alltid ha min lur på ljudlöst, eller "flight mode" som det tydligen heter för den moderna nutidsmänniskorna, a k a de globala miljösvinen som far och flyger kors och tvärs över kontinenterna och ändå måste vara ständigt tillgängliga.
Ja, men i alla fall. Igår på viltspårkursen så stod jag inför nya människor och vittnade om att jag minsann "alltid" hade min telefon på ljudlös, "och speciellt när man är i skogen för då vill man ju verkligen inte bli störd av en massa ovidkommande saker". Sen när vi satt och hade genomgång, vems telefon brölade igång på högsta volym om inte min? Har Van Cantos Stora Rövardansen* som ringsignal, så det är ju inte direkt något diskret litet pip heller. Och då hade minsann inte JAG ändrat den från ljudlös till med ljud, vill jag bara ha sagt.



*Obs, Stora Rövardansen heter egentligen Rid över skog och är komponerad av Björn Isfält. Fast den är maffigare med Van Canto. Den är i och för sig rätt så maffig med rövarna i Ronja Rövardotter också, men tyvärr är ju den filmen mer förknippad med Barba-Börje Ahlstedt och han som spelade Rickard i Varuhuset och andra töntar. Så Van Canto it is. 
Andra grejer med Ronja Rövardotter som är störigt är att de förbinder ett sår på en häst med "vitmossa" OCH SÅ ÄR DET ISLANDSLAV. Förlåt Tage (RIP), men hur vore det med lite research?  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar