torsdag 23 maj 2013

And now it's time to harvest

Imorgon är det HF = hantverkarfritt. Inte så att de är klara, för det är de inte. Men de hade lite annat att stå i imorgon, någon annanstans alltså, däraf frånvaron.

Idag har jag jobbat, INTE JOBBAT ÖVER (kors i taket). Sedan åkte jag till helvetet på jorden, a k a Ica Maxi, och köpte hundmat. Sedan åkte jag hem och städade, och sedan kånkade jag upp 600 liter jord till växthuset. Som ligger i en uppförsbacke räknat från huset, vilket just idag känns som ett ganska osmart val av plats, men det var bara att träla på. Hällde sedan jorden i odlingsbaljorna och planterade tomat- och gurkplantor i desamma. Alla mina frösådda tomat- och gurkplantor dog i frosten, så det här är köpe. Nu hoppas jag på en riklig skörd.

I övrigt är det mest all work and no joy, känns det som. Slit och släp från arla till särla och ändå hinner man nästan ingenting. Och kallt har det blivit också. Inte för att jag är någon älskare av tropisk hetta, men för det behöver det ju inte bli regn, blåst och åtta grader varmt så fort man har hängt undan vinterkläderna för säsongen.

Nu är det dags att läsa. Läser Vittne till mord av Nora Roberts. Stephen King "älskar Nora Roberts", står det på omslaget, men jag vet inte jag. Det känns väldigt förutsägbart. Tror att den här ryska maffian kommer att söka upp Abigail och hennes pojkvän, polischefen, kommer att få någon form av hjältegloria innan sista bladet är vänt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar