måndag 6 maj 2013

3 in a row

Våren är här. Mmm...våren. Jag gillar våren. Och hösten. Och sommaren om det inte är för varmt. Cirka 20 grader räcker för mig. Gillar även vinter om det är plusgrader och ingen snö. Får gärna vara grått, regnigt, dimmigt, kallt. Men ingen snö och inga minusgrader. Eller i så fall får det inte vara blött. Hatar halkiga vägar, avkörningar, olyckor och ond bråd död.

Men våren alltså. Efter denna jävelvinter känns våren extra angelägen. För ett tag sedan satt vi på jobbet och pratade om plusgrader som om vi var knarkare som hade hört talas om att det skulle komma in ett särdeles fint parti amfetamin till Plattan om några dagar. Har nu dock lokaliserat några vårtecken som inte är lika önskvärda:

1. Fästing. Det sades ju att den här vintern inte skulle vara så himla gynnsam för fästingar, men häromdagen kröp det en på Hilding i alla fall. Tror fästingar kommer att vara det första som kravlar sig fram ur en atombombsdetonation med bibehållen vigör.
2. Mördarsnigel. Inga i trädgården än, men ute i skogen. Och finns dom där är det bara en tidsfråga innan de dyker upp i trädgården. Det påstods även att denna vinter skulle "ta kål" på jättemycket mördarsniglar. Jag tror det är med mördarsniglarna som med fästingarna.
3. Soleksem. Det här är väl kanske lite specifikt för just mig. I lördags satt jag i bara t-shirt i kanske en halvtimme eller så. I soldis, inte på något vis i fullt stekande solsken. Idag: Underarmar fyllda av röda blippar som kliar nåt så för djävligt.

Men i övrigt så är våren trevlig. Första året som jag kan minnas som hästkastanjerna INTE slagit ut till första maj, men nu är det på gång. Heja heja!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar