söndag 6 mars 2011

"Han sa han var bror till John Lennon, det är klart att Lennon var den som var bäst"

Men äntligen har det varit lite VÅR i luften, det var ju fan inte en dag för tidigt. Sol och plusgrader i dagarna två, fast i går räknas inte för då tillbringade jag hela dagen inomhus, i ett ridhus. Och alla som är något att räkna med vet ju att ridhus är de absolut kallaste platserna i hela universum. Om man inte sitter till häst alltså, för då håller man ju igång och är varm. Men så fort man sätter sin egen fot innanför väggarna så får man vara beredd på att frysa röven, och en hel del andra kroppsdelar också, av sig. Jag skämtar inte när jag säger att absoluta nollpunkten framstår som ljumma sommarvindar jämfört med det termodynamiska spratt som ett ridhus utgör vintertid. Och höst och vår. Det är väl egentligen bara några få veckor på sommaren som temperaturen är någorlunda dräglig, fast då är man ju inte där, så det kvittar ju.

Och igår var förstås inget undantag. Man fick gå ut och värma sig mellan varven för att inte hela ens organism skulle förvandlas till en isbit. Och när man får gå ut UTOMHUS för att värma sig i början på mars så är det...rätt så kallt inomhus, kan vi väl enas om.

Känner mig dessutom grundlurad eftersom jag i princip har lämnat hästvärlden bakom mig. Men nähä, då visar det sig att man kan ha hundutställningar i ridhus också, så där kom jag inte alls sådär smidigt undan som jag hade trott.

Och idag har jag börjat på hundkurs. Och den var utomhus. I solen. Så värst varmt var det väl ärligt talat inte, men det var i alla fall bättre än ridhuskylan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar