tisdag 25 augusti 2009

Were not living in America and were not sorry

I helgen har vi tittat på två filmer, en som var mycket bra och en som var mycket dålig. Jag är ändå lite förtjust i utpräglade B-filmer, så man skulle kunna säga att den som var mycket dålig i själva verket var lite bra, men...ja. Det var den alltså inte.

Den mycket dåliga filmen var Thinner. Jag förstår inte riktigt hur Stephen King är funtad. Alltså, han har ju skrivit jättejättemånga böcker, och de flesta är alldeles otroligt bra. Och alldeles otroligt många av dessa böcker har sedan blivit alldeles otroligt dåliga filmer*. Man tycker ju att han borde ha lite inflytande över produktionerna ändå. Eller så är han också lite förtjust i utpräglad B-filmer.

Den mycket bra filmen var Paper Moon från 1973. Den var så bra att jag inte ens tänker berätta vad den handlar om, men den var så bra att jag tar mentala hoppsa-steg när jag tänker på den. Handlingen påminde lite grann om Daisy Fay och mirakelmannen, vilket är en av mina favoritböcker. Se den, se den, se den. Paper Moon alltså, den andra finns bara som bok. Än. 

* JA, det finns många bra också. Nyckeln till frihet, Den gröna milen, Dolores Claiborne, Stand by me, etc. Magnus säger Shining. Jag säger att den hör till de dåliga. Fast den ÄR  bra. Men dålig på samma gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar