torsdag 13 augusti 2009

Vår herres folk och fä

Just nu är jag direkt deprimerad. I över 20 års tid har jag försökt få tag på boken Vår Herres folk och fä av James Herriot. Jag gillar hans böcker, jättejättemycket. Jag har alla hans böcker. Utom den. Eller jo, jag har den på engelska. Jag har alla James Herriots böcker på engelska och svenska, utom den förbannade ovan nämnda. Den är slut på förlaget. Den går inte att beställa någonstans. Varje gång jag besöker ett antikvariat eller bokloppis, vilket är ganska ofta, går jag allra först till skönlitteratur på H och scannar av. Jag har dresserat folk i min omgivning att göra detsamma. Jag har googlat och sökt på Tradera och stått på antikvariat.net:s intresselista i cirka tusen år. Det är nästan ett halvtidsjobb för fan. Och inget napp någonstans, någon gång. 

Och så idag satt jag och tittade på min fina samling av James Herriotböcker. Kände det gapande hålet. Googlade av gammal vana och fick oväntat en träff på Tradera. Kände pulsen öka, för att sedan nästan stanna helt, av besvikelse. För vad skådade min hoppfulla blick? En auktion som avslutades för bara ett par veckor sedan. Och detta dessutom till ett skrattretande löjligt lågt pris.

Alltså, det här är fan INTE rättvist. Annars när man googlar på denna bok får man bara träffar från olika biblioteksdatabaser. ALDRIG någon annanstans (förutom idag då).

Enda utvägen verkar vara att låna boken på biblioteket, skita i att lämna tillbaks den och betala böter istället. Det är i nuläget mycket frestande. Jag upprepar, mycket frestande.

Men så gör man ju bara inte. Eller?  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar