måndag 31 augusti 2009

Mitt liv som väderflicka, eller på ett ungefär åtminstone

Jag är en vinterlöpare. Min inre termostat är helt speedad och jag fryser aldrig så länge jag är i rörelse. Är det minusgrader ute kan jag tänka mig att dra på mig ett par långbyxor, men så länge temperaturen är över nollan så räcker shorts och t-shirt mer än väl.  Med andra ord, sommarens löpträning är förknippad med en värmeutveckling som inte är av denna världen. Så fort solen och värmen sticker fram sina fula trynen så håller jag på att koka bort, förångas, försmäkta och dö. Och när då ens vinterkläder är så tunna och små att de snudd på går att stoppa ner i plånbokens myntfack vet jag inte riktigt vad man ska ha på sig på sommaren. Nästa steg måste onekligen vara att springa naken, men jag får väl medge att jag inte är riktigt där än.


Och det slår ju aldrig fel. VARTENDA lopp jag har deltagit i har bjudit på strålande solsken och högsommarvärme. Jag uppskattar verkligen att springa när det regnar, men nähäe då, solen ska gassa som på Mallorca från start till mål.


Första året vi var med i Humlestafetten så öste regnet ner. Verkligen ÖSTE. Regnmolnen var som massiva grå betongblock. Det regnade så kraftigt att folks nummerlappar regnade sönder under tiden de sprang. Men när det var min tur, då fan bröt väl solen genom ett molntäcke som varit lika ogenomträngligt som Berlinmuren, och hela omgivningen förvandlades till världens största ångbastu på cirka tio sekunder.

Arrangörer, ring mig om ni vill ha vackert väder på ert lopp. Det är ALLTID varmt och soligt när jag är med i startfältet. Humlestafetter, Tjejmilar, Göteborgsvarv, Bockebodarundor, Wallanderlopp, you name it. Så fort mitt namn finns med i startlistan så händer det något med själva meteorologin. Det kan vara ostadigt och regnet kan hänga i luften, det kan till och med dugga lite innan start. Men oroa er inte. Så fort mina Kalle Ankafötter har passerat startlinjen så rasslar det liksom till i troposfären och blir värsta djungelvärmen. Det är som en naturlag.

Jag ska kolla med SMHI om de är intresserade av ett samarbete. De borde vara det, tycker jag faktiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar