torsdag 16 oktober 2008

Dina ögon kan krossa min värld, som stenar mot glas

Det finns nästan ingenting jag föraktar så mycket som folk som skriver gnetiga små förbittrade insändare i lokaltidningen. Gärna anonymt, gärna om saker som skulle vara hur enkla som helst att rätta till i ett annat forum än den lokala gnällsidan, och gärna med formuleringar i stil med "jag, och många med mig anser att...". Mitt blodtryck riskerar att nå osunda nivåer så fort jag slår upp insändarsidan i lokaltidningen, men det är svårt att låta bli.  

Häromdagen stod det följande alster:

Vet inte vem som är ansvarig för orangea skyltar i samband med vägarbete, men vederbörande borde nog gå en stavkurs! Vid ombyggnaden av CSK står på skylten: Lassarettsboulevarden med två s istället för ett. 
Man kunde ju tycka att man kunde kolla innan man gör skylten, på gatuskylten står det ju rätt! Kan tyckas vara ett litet problem i finanskrisens dagar, men jag tycker det är viktigt att vårda det svenska språket, om vi vill nu ha det kvar!

Jag håller med. Jag tycker också det är viktigt att värna om det svenska språket. Det heter till exempel "orange skyltar", och framför allt heter det STAVNINGSKURS. Och exakt hur piffig är formuleringen Man kunde ju tycka att man kunde kolla innan man gör skylten. Innan man GJORDE skylten, om jag får be.

Det är nästan så att jag får lust att skriva en insändare om det här, men det vore att sjunka under sin värdighet. Och för övrigt håller jag med om att "Lassarettsboulevarden" ser för jävligt ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar