tisdag 2 augusti 2016

Surar!

Har nu av två av varandra oberoende personer blivit rekommenderad serien Stranger Things och tror verkligen att den kan vara något för mig. Men den går på Netflix, och det har ju snåla vi inte. Ska ärligt fundera på att tänka om när det gäller Netflix, inte bara för detta utan även för att vi satt några stycken och diskuterade detta med abonnemang härförleden. Och jag drog min gamla vanliga drapa om att man tycker att 99 kronor här och 149 kronor där inte är några summor att tala om, men räknar man ihop det så blir det faktiskt en hel del. Det kan ju ingen säga emot, för så är det ju. Men då sa Bosse (som uppenbarligen tyckte att man kunde säga emot ändå) att tänk hur mycket pengar man la på till exempel skivor tidigare, det var ju betydligt mer än 99 kronor i månaden. Och då kom ju saken i ett annat läge, för vi köper ju filmer och boxar. Sällan till fullpris, men jag misstänker att det nog är för mer än låt oss säga 149 kronor i månaden, om man slår ut det på ett år. Och sen står ju de där filmerna och boxarna i hyllan och samlar damm, för det mesta. För det är inte många man ser mer än en gång, det är det inte. Undantag finns dock, men inte så att det betalar sig, och för den delen så är det väl ingenting som förbjuder en att titta mer än en gång på Netflix heller misstänker jag.

Amenjallefall. Ska som sagt tänka om där. För nu tänkte jag att jag skulle STREAMA. Jag säger jämt att jag "inte vågar ladda ner", men egentligen handlar det om att jag inte riktigt fattar hur man gör. Men STREAMA är ju inte ens olagligt (om man inte äger sajten som tillhandahåller grejerna, men det gör man ju inte). Micke till exempel, han STREAMAR ju exakt allt, och jag tycker nog inte att han är så värst mycket smartare än jag, så det borde jag ju klara av. Jag provade en gång för evigheter sen, men höll på att bli G-A-L-E-N på all reklam som ploppade upp stup i kvarten. Men så fick jag tips från en initierad användare hur man skulle gå tillväga. Följde detta tips och efter lite svordomar så strömmade det media i min dator. Utan reklam. Så himla bra, nu skulle jag börja titta på Stranger Things.

OCH SÅ VAR DET INTE TEXTAT.

Alltså, vad i HELVETE. Jag kan inte titta på engelskspråkiga serier utan text. Eller jo, jag KAN, men då måste jag nästan hålla andan samtidigt. Känns liksom lite för svårt att BÅDE hänga med i ordmassorna, översätta dom i huvudet samtidigt som man håller reda på vad som händer OCH utväxlar luft. Det gör inte så mycket om texten är på engelska, bara det är text. Jag vill gärna ha text även om det är på svenska. Inte för att jag inte förstår var de säger, utan för att...det är smidigt. På något sätt. Jag är en textremesknarkare, men det ska tydligen förvägras mig i detta STREAMANDE.

Hittade en annan sajt där de utlovade STREAMING med svensk text, men där kunde jag inte registrera mig. Eller rättare sagt, jag registrerade mig och loggade in och då sa de att det var felaktigt användarnamn. JAMENSKITIDETDÅFÖRHELVETE, kände jag på ett sätt som inte riktigt kändes värdigt en nybliven 48-åring.

Ska som sagt fundera över det där Netflixabonnemanget en gång till. När jag har surat klart.



1 kommentar:

  1. Vi har text på engelska - det är super! Men även om det inte var textat tror jag att jag hade hängt med...det är inte så invecklat språk och de talar ganska tydligt. Fast det kanske jag bara raljerar med nu eftersom jag sitter och läser den engelska undertexten ändå. Skulle behöva textat på vissa SVENSKA filmer....usch vad de pratar otydligt och sluddrar ibland. Mvh Agda 92 år.

    SvaraRadera