måndag 22 augusti 2016

Höstlistan

Ni minns den där semesterlistan som cirkulerade på internet tidigt i somras? Den, eller i alla fall något liknande, funkar tydligen att göra även för hösten, och jag älskar hösten och är ju dessutom LISTNARKOMAN, så varför inte? Håll i hatten för här kommer den:


Mina planer för hösten
Förra hösten började jag plugga pedagogik och djurskyddsrelaterade frågor, samt klämde in en liten kurs om arbetsmiljö och ledarskap också. På distans, på heltid, samtidigt som jag jobbade heltid. Plus att jag höll hundkurser tre gånger i veckan. Det var "lite stressigt", för att uttrycka det milt, så den här hösten är planen således att ta det lite mer piano. Vara hemma lite mer, läsa lite mer skönlitteratur, ej lagtext eller trökböcker om trökgubbar som tycker trökiga saker.
 
Bästa höststället
Hemma! svarar hemmakära jag på exakt allt i den stilen. Men ska man åka någonstans så rekommenderar jag Söderåsens nationalpark. Grym natur, schyssta höstfärger och så vidare.

Vad ser du mest och minst fram emot?
Mest: Såna där dagar med hög och krispig luft och mysiga kvällar framför kaminen, läsandes böcker, kollandes på tusen bra serier på Netflix. Bonus: att äntligen få elda upp allt skräp som samlas i vedkorgen under sommaren eftersom man aldrig riktigt vet när man kommer att elda sista gången innan sommaren och det därför ackumuleras en ansenlig mängd som förtar lite av trivselfaktorn när man hänger i vardagsrummet.
Minst: Minusgrader, halka och VINTER.

Vad kommer du köpa inför hösten?
Tre ton värmepellets. I övrigt inget speciellt. Hatar det där att det drillas i en att man måste köpa saker bara för att det är en ny årstid, det är ju inte som att man är barn och har vuxit ur de kläder man hade föregående höst? SLUTA MED DETTA.

Det här läser jag och tittar jag på
Ja, jag försöker ju bättra mig och blogga om det jag läser. Just nu: Förstfödd av Filip Alexandersson, en "tät och actionfylld spänningsroman med övernaturliga inslag" eller hur den nu beskrevs. Och så laddade jag hem Onda flickor av Alex Marwood som e-bok från bibblan, men den har jag inte börjat på än. Nån mordhistoria i alla fall.
Tittar på: The Night of (alltså, jag bara Ä-L-S-K-A-R Jack Stone. Skiter uppriktigt sagt nästan i hur det går för den mordåtalade Naz, men alltså Jack Stone. Bästa karaktären EVER) på HBO. Marcella och tredje säsongen av Orange Is The New Black på Netflix. Coming up: The River.

Vad oroar du dig för?
Inget speciellt höstrelaterat. Det låter lite oroväckande i sig?


Vad vill du verkligen hinna med?
Alltså, jag har ju inte gått på det där med livspusslet, så jag tycker ju att jag hinner med det mesta av det jag vill. Möjligen skulle jag vilja bli bättre på att ta tag i såna där lite tråkiga saker som att putsa fönstren och tvätta bilen lite mer regelbundet. Att det inte blir av handlar dock inte om tidsbrist utan att det är SÅ. FÖRBANNAT. TRÅKIGT.


Vad kommer du äta?
Jobbar ju på mitt nyårslöfte att äta mindre kött och det går skapligt. Efter semestern jobbar jag även på att äta mindre överhuvudtaget, d v s inte unna mig mängder av vin, ost, choklad och glass så fort tillfälle ges, vilket ju är lätt hänt när man är ledig och ska passa på att njuta av livet, och sen är det lätt hänt att man bara fortsätter i de där trevliga hjulspåren vecka ut och vecka in. Det är lite fuskigt, för på den tiden när jag levde i dekadens och rökte så kunde jag äta EXAKT VAD SOM HELST utan att gå upp ett gram, sedan slutade jag röka och fuckade upp hela ämnesomsättningen (eller vad det nu var som hände) och nu går jag upp två kilo bara av att se ett avsnitt av "Hela England bakar". Att börja röka igen efter att ha varit nikotinfri sedan 1994 känns dock varken lockande eller som en hälsomässig fördel, så nu är det morotsstavar och "tack, bara en slät kopp" som gäller tills byxorna sitter lika skönt som i våras.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar