söndag 7 augusti 2016

Dussinmänniskorna

Jaha, nu föll vi till föga och skaffade NETFLIX till slut bara för att kolla om alla samstämmiga uppgifter om Stranger Things stämde. Hittills har vi sett ett (1) avsnitt, men det gillade vi. Anledningen till att vi inte BULKTITTAR, som jag har snappat upp att det heter, är att vi har serien Umbre på HBO att titta klart på först. Känns lite som att om vi släpper den kommer vi aldrig att kunna ta upp den röda tråden igen. Alla ser nämligen likadana ut i den. Ja, inte huvudpersonen, men alla biroller skulle ha kunnat spelats av en och samma person, någon slafsig ovårdad typ i skitiga kläder och med dolsk uppsyn. Det har kanske med min ansiktsblindhet att göra, men när jag i sjunde avsnittet aningslöst säger: "Han där, det är väl doktorn?" och får ett "Nej, det är ju kaptenen" till svar så känner man att här går det inte att göra något halvårs uppehåll medan man förlustar sig med den dolda nationalskatt som göms bakom Netflix-ikonen på ens SMART-TV.

Har tillbringat dagen ute i skog och mark, och borde nog masa mig ut i duschen för att fräscha till mig, samt (primärt) leta fästingar. Känns som att jag har ett dussin med mig hem eller så.

Glor på OS-handboll, Sverige mot Tyskland, och deppar lite för att tyskarna leder och för att Sverige verkar tvingas ställa upp med ett himla pojklag. Ingen Källman, ingen Ekberg, ingen Kim Ekdahl Du Rietz, bara (nä, okej, inte BARA, men rätt många) debutanter, och sen Kim Andersson? När spelade han i landslaget senast, det känns som att det är tio år sen. Deppar även lite allmänt för att semestern är slut. Och om våren är generös med helgdagar som ger klämdagar som gör att man kan lirka in lite långhelger och korta jobbveckor så erbjuder hösten ingenting. Inte ett piss förrän till jul, och i år är julafton på en lördag, vilket inte ger något överflöd av klämdagar direkt. Ja, man ska väl vara glad att man har ett jobb, att man inte behöver sitta utanför Konsum och tigga. Men det här med att jobba så djävla mycket, jag vet inte om jag tycker att det är nödvändigt faktiskt. Om sådär 17 år ska jag gå i pension, om inte någon rövhatt flyttar fram pensionsåldern till 150 år. Men det känns deppigt avlägset och inte mycket att hänga upp sitt liv på i nuläget. Får väl trösta mig med att en IDIOT på jobbet gick i pension nu under min semester och att jag aldrig behöver ha med hen att göra igen, någonsin. Man får vara glad för det lilla.

Nä, men om man skulle snegla lite på Netfl...nävisstnä, Umbre ligger före i pipelinen. Någon djävla ordning får det ändå vara.  

1 kommentar:

  1. Även jag föll till föga och skaffade netflix. Säger bara Marcella... Som bron fast på engelska och riktigt riktigt psykologiskt...

    SvaraRadera