måndag 1 augusti 2016

Denna dagen ett liv

Går in i den sista skälvande semesterveckan idag. Det känns väl sådär. Hade LÄTT kunnat vara ledig lika länge till, men då var det väl läraryrket man skulle ha satsat på istället. Alternativt lyxhustru. Det förra börjar kännas som det snart är för sent och det senare lär ju aldrig hända om vi inte vinner på Lotto. Och eftersom vi i princip aldrig spelar/tippar/köper lotter så är ju sannolikheten för en storvinst...rätt så obefintlig. Så det blir nog ingen annan råd än att återvända till Grottekvarnen på måndag.

Men det är en vecka till dess, så nu gäller det att suga märgen ur det sista. Idag läste jag motvilligt ut Den som finner, del två i Stephen Kings trilogi som inleddes med Mr Mercedes. Givet att man läst den var Den Som Finner så djävla bra, nagelbitarspännande och så himla skickligt uppbyggd. LÄS FÖR BÖVELEN! För den nervsvaga kan jag infoga att det här inte är skräck utan mer åt deckarhållet. Och även om den alltså beskrivs som "fristående fortsättning" så gör man bäst i att läsa Mr Mercedes först, som OCKSÅ var en fantastisk läsupplevelse.

Varför jag "motvilligt" avslutade den var alltså för att nu har jag inget kvar. Eftersom jag är för lat för att läsa på engelska måste jag vänta i en EVIGHET på att sista delen ska översättas till svenska. Mitt liv är nu tomt och snudd på meningslöst.
Har reserverat ett antal böcker på bibblan, men de har väl fastnat hos slöa semestertyper som inte orkar ta sig til biblioteket för att lämna tillbaks dom. Har dessutom fyllt kvoten med låne-e-böcker och får inte ladda ner mer förrän tidigast imorgon. En svår stund för en bokknarkare.

Läser just nu Timur Vermes Han är tillbaka, som handlar om att Hitler av en okänd anledning vaknar upp år 2011 och får framleva sina dagar i ett modernt Tyskland med allt vad det innebär. Den är bitvis riktig rolig och bitvis rätt omständlig och bitvis måste man nog vara tysk för att uppskatta alla poänger tillfullo. Men helt klart läsvärd.

Ja, det var väl allt jag hade att rapportera idag. Spännande liv man lever.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar