fredag 27 mars 2015

Yeah the radio is on but the signal is weak

För ett tag sedan tvingades jag skaffa pensionärslinser, detvillsäga multifokala, såna som man rent teoretiskt ska se bra med både på nära och långt håll. Är väl sådär nöjd eftersom jag kanske förväntade mig SUPERSYN och inte fick mer än vad man eventuellt förtjänar i min ålder, som optikern uttryckte det utan att linda in det nämnvärt och så tryckte han en ask med tre par multifokala månadslinser i näven på mig och slet mitt bankkort ur densamma och på den vägen är vi nu. Jag slipper i alla fall den där åldersgrejen "stå med lätt nedfallen käke och  hålla saker med maximalt utsträckta armar framför mig" för att läsa det finstilta (ett tag till?), så man får väl vara glad för det.

Ja, i alla fall, igår skulle jag beställa nya. Gick in på synsam punkt se, för nu när det är avancerad multifokal teknik inblandad är det väl inte värt att fuska sig fram med ful-linser, tänkte jag. Klickade fram rätt märke, klickade i styrkan och skulle sen glida vidare till "kassan", trodde jag, men då var det någonting som hette ADDITION som skulle fyllas i. Kollade på asken jag fått ("fått" som i "köpt" alltså) och där stod det MAX ADDITION +1.00, men tillvalen som fanns hette saker i stil med "+1,00D" och "+1,00N" och vad fan kan det betyda, Natt och Dag eller VADÅ? Blir så djävla irriterad på sånt. Ringde Synsam och fick någon där att gå in och kolla vad jag skulle ha, och då skulle jag ha "LOW", och vad fan betyder DET då? Ja, det kunde hon-jag-pratade-med inte  svara på, så hon fick fråga sina kollegor och de kunde inte HELLER svara på det, så de skulle be en optiker ringa upp så fort någon blev ledig. Optiker måste jobba som fan, för än har ingen ringt. Blir så djävla trött på sånt här alltså.

Igår var det invigning av en ny galleria här i stan och då hade någon radioreporter lyckats haffa något riktigt hjon som stod och babblade om att om man var ledsen så skulle man shoppa, för då blev man minsann glad. Jag vet inte, jag tycker mest det verkar vara förenat med olika typer av problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar