onsdag 4 juni 2014

Dan före dan före nationaldagen

Trött. Huvudvärk. Fullproppad med knarkvärktabletter så det är kanske inte så konstigt att jag är trött. "Fullproppad" är kanske en lätt överdrift, men det lät bra. Mycket som är lätta överdrifter låter mycket bättre än verkligheten.

Hade en diskussion med Björn och Micke idag angående ifall det var halv dag imorgon eller ej. Jag hävdade att det var det eftersom vårt avtal påbjuder halv arbetsdag dag före röd dag och det är torsdag imorgon och röd dag på fredag. Björn och Micke hävdade som en man att det där med halv dag inte gällde dagen innan alla röda dagar utan bara vissa. Jag undrade då om de kunde precisera vilka dessa special-röda dagar var och motivera varför de så att säga var mindre röda än andra, och det kunde de inte, men de fortsatte att med dårars envishet hävda att det inte var halv dag innan nationaldagen. Jag ringde vår löneadministratör och frågade om det fanns några dagar som var extra röda eller tvärtom, och det fanns det ju inte. DET VAR JU DET JAG SA. Känns alltid fint att ha rätt.

"Men vi ska ju ha möte i morgon eftermiddag", sa Björn lite snopet till Micke. Så himla oproffsigt av dom. Nu får de sitta på ett träligt möte medan den som har koll kan ladda upp för nationaldagsfirande. Så värst mycket firande blir det väl i sedvanlig ordning inte för vi har ju inte riktigt de traditionerna i Sverige. Ni vet väl förresten varför man firar Sveriges nationaldag?  Men det är principen som räknas.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar