söndag 4 maj 2014

Slut på långhelg

Så börjar denna långhelg vanka mot sitt slut. Den har innehållit egentid, viltspår, skogspromenader, lite tv-tittande, god mat, mycket sömn, lite husfixning. Passade nämligen på att måla hallen och murstocken i vardagsrummet nu när jag för en gångs skull hade lite tid till förfogande. Fick därmed stryka två punkter på vår att-göra-lista, vilket genererar en ENORM tillfredsställelse i min värld. Folk brukar generellt skratta till lika delar uppgivet och igenkännande när man beklagar sig över golvlister som är både tillsågade och målade men ändå blir liggande i halvårsvis utan att bli uppspikade. Fattar verkligen inte vad vitsen är att göra klart någonting till 95 % och sen skita i de resterande 5, att bli klar och få stryka punkter på sin lista är ju det bästa som finns.

Funderar nu på hur jag ska lägga upp resten av dagen för maximalt utbyte av resterande ledighet. Har redan varit uppe i ottan, satt bröd på jäsning, taxpromenerat i 2½ timme, bakat bröd, målat murstock, plockat undan målargrejer, packat springkläder till imorgon (då Sabina och jag ska springa Vårruset), löst korsordet i DN och tittat på ett avsnitt av 90-talspekoralet Storstad på Öppna Arkivet. Känner väl egentligen inte att jag behöver uträtta så värst mycket mer än att åstadkomma en middag lite senare, och efter att ha brainstormat med mig själv kom jag fram till att det nog blir någon form av vegetarisk lasagne som borde gå att plocka ihop av lite av varje här hemma, vilket alltså innebär att jag inte ens behöver lämna tomtgränsen mer idag om jag inte har lust. Och det har jag inte. My home is my castle och så vidare.


Här är en bild på den svarta skogssnigeln, ej att förväxla med den spanska, a k a mördarsnigeln. Den förra ser man inte så ofta längre då den lever farligt p g a konkurrens av den senare. Men idag såg jag en. Att vara snigelfotograf är för övrigt att alldeles otroligt rofyllt kall. Jag hade lätt kunnat ha det som yrke. Någon undrar kanske nu hur jag ska knyta ihop detta stycke med det föregående, och svaret på frågan är: det ska jag inte. Jag ville mest bara ha med en bild från dagens promenad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar